SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

SOPA

wbg

New member
Доста се говори последно време за това, не сме го обсъждали тука но мисля, че повечето от нас ни интерсува въпроса. Ето няколко линка за начало.
Stop Online Piracy Act (Scary Facts) - YouTube
Технологии и наука | Със SOPA срещу интернет | Два законопроекта, обсъждани от американското правителство, може да положат основите на официалната цензура в глобалната мрежа - Капитал

За тези, които имат домейни в годейди:
GoDaddy supports SOPA, I'm transferring 51 domains & suggesting a move your domain day : politics
 
Re: SOPA

С купончета SOPASucks & BYEBYEGD към namecheap :)
 
Re: SOPA

Прехвърлих си почти всички домейни към NameCheap покрай случката. Така или иначе трябва да се подновяват, че ще вдигат цените от догодина. Направих си сам един добър коледен подарък :)
 
За: SOPA

За: SOPA

Не че NameCheap не са американци и ако SOPA влезе в сила и там домейните не са извън обсега му :). На практика няма къде да преместите домейните и те да са извън обсега на SOPA, защото самите VeriSign са американци ....
 
За: SOPA

За: SOPA

Хора, отдавна имам една идея, сега малко потърсих и виждам, че и други я имат и явно работят по въпроса.

Става дума за p2p DNS система децентрализирана, пръсната по цял свят. Ето и какво открих на първо четене.

BitTorrent Based DNS To Counter US Domain Seizures | TorrentFreak

The Pirate Bay Co-Founder Starting A P2P Based DNS To Take On ICANN

Само остава проблема със IP-тата, и тях май хамериканците ги раздават, нали?
 
За: SOPA

За: SOPA

Alf, това ми прилича на онази безумна идея на няколко българи да въведат .бг домейн, за които даже искаха пари! В същото време молеха безплатно разните интернет доставчици да сложат dns записи на .бг към техните сървъри.

Има няколко организации, които раздават IP-та - според географското разположение (Европа, Америка, Азия...)
 
За: SOPA

За: SOPA

Alf, разбира се, че е различно. Това, което имам предвид е, че идеята е също толкова болна - да се прави друго TDL по този начин е също толкова глупаво като по всички местни доставчици да се описват локални домейни.
 
За: SOPA

За: SOPA

Всъщност ако прочетеш внимателно, те все още го подкрепят, но казват, че ще го подкрепят публично, тогава когато и другите го направят :)

Тоест: "Ние го подкрепяме, ама няма да го казваме повече, докато и другите не започнат да го казват."
 
Re: SOPA

Добре, аз като съм си купувал там домейните, в TOS не е присъствало нищо по въпроса. Редно ли е в такъв случай да ме засяга цялата работа (поне до подновяване) ?
 
За: SOPA

За: SOPA

Още от слонската история местя при NC, и ми остана само един .co.uk при GD.

Някой трансферирал ли е .co.uk домейни? Понеже минималния и максималния срок за регистрация на .co.uk е 2 години, се чудя какво ще стане ако трансферирам при NC. Домейнът е на 3 месеца, и при трансфер трябва да стане мой за общо 4 години, което е невъзможно. Или трансферът става само през Номинет акаунта, като се запазва началния срок на регистрацията?
 

Горе