SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Важно за всички собственици на мобилни устройства с Андроид!

diabolic.bg

The Old Wastelander
Скоро не съм пълнил форума с моите "глупости", но понеже все повече хора минават на мобилни комуникации, реших, че трябва да предупредя. Собствениците на смартфони или таблети с Android е крайно време да престанат да мислят, че Господ ги пази и да си инсталират антивирусна устройствата. Гадовете, които се занимават с писане на вируси, вече са помислили и за тях. При това по доста неприятен начин. Съвсем наскоро излезе Android Police вирус, който ви обвинява, че сваляте материали с авторски права или други подобни, заключва ви телефона и иска да платите откуп. За отстраняване разполагате само с 5 секунди. Както ви харесва!
Повече по въпроса може да намерите тук - http://wasteland-bg.com/phpbb2/topic2871.html
 
Вирусите, както на компютъра, така и на телефона, никога не идват сами. Един съвет: внимавайте къде кликате, по-голяма антивирусна от вашия мозък няма. :)
 
Идеята за антивирусен софтуер е извратена. Една добра операционна система няма нужда да се доверява на трета страна, която да я "пази" от лошите. Публична тайна е, че всички така-наречени вируси ги пишат собствениците на антивирусни компании, за да не им изчезне бизнеса.
 
Затова си ползвам най-обикновен телефон Nokia C3 без никакъв андроид и никакъв вирус не може да ме хване, иначе колкото повече екстри, толкова повече проблеми ще има.
 
Идеята за антивирусен софтуер е извратена. Една добра операционна система няма нужда да се доверява на трета страна, която да я "пази" от лошите. Публична тайна е, че всички така-наречени вируси ги пишат собствениците на антивирусни компании, за да не им изчезне бизнеса.
А производителите на ОС са в комбина с тях и делят поравно. Иначе няма обяснение защо досега нито една ОС не е съвършена.

Напълно съм съгласен и с pamir.
Искам да ползвам телефон за разговори, а не преносим компютър - имам си отделно, ако ми трябва.
 
Последно редактирано:
90% от защитата е задклавиатурното устройство. Колко от Вас , ползвателите на Android си четат характеристиките и информацията за достъп до конфиденциални ресурси на телефона, за приложенията, които инсталирате от Google Play или от нелегитимирани / непроверени източници?!? Колко от Вас има инсталиран софтуер за проверка на изходящите мрежови връзки, за да знаят , кой процес на къде слуша / изпраща информация ?!?

Без значение каква OS използвате, всеки един зловреден софтуер разчита малко или много на идиотията на потребителя.
 
Колко от Вас има инсталиран софтуер за проверка на изходящите мрежови връзки, за да знаят , кой процес на къде слуша / изпраща информация?!?
Може ли пример за такъв софтуер?
 
Последно редактирано:
netstat plus , netstat proffesional, Network Connections избор много.
 
Аз използвам Noroot Firewall, за да контролирам кои приложения да имат достъп до мрежата. И това ми е напълно достатъчно като защита.

Ти пък кога заряза фенерчетата :D
 

Горе