SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Дали SEO оптимизаторите не е време да се преквалифицират като програмисти?

led

New member
Настоящият форум searchengines отдавна не е това, което беше преди време. Тогава наистина кипеше живот, а сега почти нищо. И това е почти естествено явление, защото SEO дейността стана толкова сложна, че останаха една малка шепа хора, които наистина постигат видими резултати с дейността SEO оптимизация.

Все пак в този форум има много регистрирани хора, които при подходящ подход могат отново да се активизират да пишат, естествено, ако тематиката на форума бъде подходящо сменена.

Наистина ориентацията към уеб програмиране е добър подход имайки предвид, че за целта ще може да се ползва стария домейн на форума (webmasterbg.com), който все още пренасочва към настоящия searchengines.bg.

Как считате - идеята добра ли е? Аз лично съм готов да помагам, ако това мое предложение бъде подкрепено.
 
Че ще е останало нещо за обсъждане - ясно. Но е също факт, че форумът е почти мъртъв. Преди години тук кипеше живот. Правеха се SEO конференции с огромен брой участници, които при това си и плащаха за участие. Сега е съвсем друго положението и според мен очевидно трябва да бъдат направени промени (че даже малко е и закъсняло с тях).
 
Аз по образование съм програмист, който се е преквалифицирал на SEO. Но като се има предвид как SEO върви сериозно към OnPage (нещо, което предсказвах много отдавна), реално си работя по професията.

Форумите като цяло замират заради социалните мрежи. Там се задават SEO въпросите, даже преди малко отговарях във Facebook на такива. Нищо му няма на SEO-то, че то да е причината за това този форум да не върви.
 
Моето мнение е, че е още по-добре един SEO оптимизатор преди всичко да е програмист! Защото често само HTML не е особено достатъчен, а се изискват и допълнителни знания...
 
Здравейте, аз съм начинаещ SEO специалист. За мен SEO-то представлява предизвикателство изпълнени със страст.
 
По скоро към маркетинга трябва да се преквалифицират, за да предоставят комплексна услуга.
 
iasen2 много точно написано!
Принципно СЕО - не може все още да се каже точно програмист защото той прави малки части по кода, според мен СЕО-то си е много важно нещо за маркетинг сферата и разбира се това не е никак лесно!
Радвам се че СЕО-то ще става все по важно :) , това е нещо с което знаеш как да стигнеш до първите места дори да си никой може да минеш старите и големите само трябва да си точен и добър в СЕО!
 

Горе