SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Платформа за специализирани финансови услуги за фрилансъри

redlemon

New member
Здравейте,

Малко преди да се регистрирам, в друг форум, попаднах на тема в която един фрилансър се оплаква от друг. Причината е проста - предплатил за услуга, която все още не е получил, а предвид сезонността на бизнеса му, скоро дори няма да му трябва.

Познато…

Форумите са пълни с подобен род обсъждания. Всеки, който някога е работил като или с фрилансър е минал по този път - ще си получа ли парите/услугата и кога?

Няма да крия, че аз самият дълги години съм бил фрилансър и съм бил и “от двете страни на барикадата”. Случвало ми се е да не ми платят, случвало ми се е да се забавя повече отколкото е трябвало и да си понеса последствията. Точно поради това бих искал да ви помоля, за вашето откровено мнение за проекта, по който работим.

Разработваме идея за онлайн платформа, където фрилансърите могат да предлагат своите услуги, да се срещат с клиентите си, да получат базисна и специализирана консултация в областта на счетоводството, данъчното право както и редица специализирани финансови услуги. Допълнителната услуга за гарантиране на плащанията улеснява процеса на сделките между фрилансърите и техните клиенти.

До момента нито една организация на българския пазар не е предложила подобен род комбинация между класическа ескроу сметка и специализирани финансови услуги за фрилансъри. Проучването по проекта се финансира и направлява от голяма международна финансова институция с трайно присъствие на българския пазар.

Какво ще излезе от всичко това?

Не знам. Ще ми се да вярвам, че след три месеца ще получим още един кредит на доверие и ще ни бъде предоставено време и бюджет за да реализираме идеята си. Дали ще се случи зависи само от това, доколко успеем да избистрим концепцията и да дадем отговор на редица въпроси.

Именно за това се обръщам към всички вас с молба да се включите в проучването. Всяко мнение и обратна връзка са изключително важни. Проучването използва Lean Startup методологията и в момента се опитваме да валидираме редица хипотези преди да преминем към следващия етап на проекта.

Как бихте могли да се включите?
  • първо моля, всеки желаещ да попълни кратка анкета тук https://www.surveymonkey.com/r/RQ6RNT7
  • тест на ескроу услугата - хората, които предоставят координати за контакт в анкетата по-горе ще получат покана за тест на ескроу сметка. Ще се използва реална банкова сметка открита на ваше име и естествено услугата ще е безплатна за тестващите.
  • и най-накрая - всяко мнение в темата или на лични е добре дошло.


Преди да пусна темата си позволих да се свържа по телефона с един от администраторите на форума. Той има “реалните” ми данни, както и данни за институцията в която работя и която стои зад проекта. Не очаквам протекции или “почистване” на темата от неудобни мнения и въпроси - просто исках уверя домакините ни в сериозността на проучването. Искрено се надявам, че сме нацелили вярната посока сме прави в хипотезата си, че българските фрилансъри имат нужда от специално внимание.Платформа за специализирани финансови услуги за фрилансъри
 
Страхотно е че прявявате такава инициатива. Тъй като и аз работя с фрилансъри и смятам, че именно разплащането и крайните срокове са изключително важни.
Имам и едно предложение. Може да включите някаква състема за обучение и атестиране на фрилансърите. Така по този начин ще може да потвърдите пред клиентите ви, че наистина имате ценни кадри. Поздравления и успех!
 
Проблемът с неплащанията при freelancer-ите наистина съществува. Но наличието на финансов посредник или на юридически отношения между страните - това само измества проблема, но не го решава! От това дали си предал или не проект ще се стигне до спорове от вида това което си предал дали е исканото или е някакъв наподобяващ изискванията "боклук". И единственото по-нататъшно решение ще е - да се видим в съда.
Според мен съставянето на някаква комисия от експерти ще е вид решение на поставения по-горе въпрос. Последните трябва да могат да оценяват проекта и това колко предоставеното от freelancer-ите решение е исканото. Естествено въпросната оценяваща комисия трябва да си създаде имидж като обективно оценяваща такава!
 

Горе