SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Google показва резултати без думата, която искам

scoobydoo

Know you can!
Ново "подобрение" от Гугъл :)

Търся фраза от 4-5 думи и ми вади резултати на второ и трето място, които не съдържат една от думите нито веднъж. И ми пише че е липсваща :). Мерси. Аз тази дума съм я сложил изрично защото искам текст, който съдържа както нея, така и другите. Не знам как точно решиха, че искам резултати без нея да видя, че и то на второ и трето място.

(Щях да сложа по-голяма снимка, ама форума нали все ми вика да е 20 кб).

fetch
 

Прикачени файлове

  • glupost.png
    glupost.png
    17.4 KB · Преглеждания: 0
Последно редактирано:
Сега проверих, в bing дори първите 9 нямат думата clay нито веднъж. Ама аз от там и не очаквам добри резултати :).
То може би просто няма много резултати с всички тези думи, но все пак аз не искам да виждам резултати без всяка една от думите, конкретно в този случай.
 
Доколкото виждам от това, което не се вижда си използвал clay в контекста на "white tongue" и ако е така, в ситуацията става дума за езикова специфика, не за обичайна жужулийска простотия. Coating е нещото, което е в контекст, налеп. Каква точно фраза си ползвал ?
Също така, обикновено ги форсирам или с точно съвпадение - т.е. фразата да е в кавички, или с плюс пред думата, която не искам да я няма, понякога помага.
 
Да, това е добра идея, та каква е фразата, която си опитвал ?
 
Вече не съм 100% сигурен за фразата честно да ти кажа. Ходих в историята на браузъра и ги отварях всички, но вече не ми излизат същите резултати на второ и трето. А днес като гледам дори ги няма вече и думите Липсващи.
Иначе фразата мисля, че беше тази: tongue white coating clay toothpaste
 

Горе