SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Как бихте постъпили

loscho

New member
Привет,

Имам клиенти с които работим от около 2-3 години, още в началото им бях казал, че ако се появи конкурентна фирма на тях и пожелае да я оптимизирам и да работим с тях ние ще го направим. За тях това не беше проблем в началото, но сега се развиха и станаха доста сериозна конкуренция в бранша. По-стара и голяма фирма от тях пожела да работи с нас. Съответно ние приехме и сега работим и в/у новата фирма и старата, но старата започна да има претенции, че искат да избираме една от фирмите. Чудя се как е по-правилно? Лесно може да изберем някоя от фирмите, но за мен оптимизацията е въпрос на инвестиции, а не на някакви тайни, ако инвестираш повече ще си по-напред и обратното. Не искам някой да ми поставя ултиматом, но от друга страна искам да съм коректен не мисля, че ще на вредим на някой по този начин, ние прилагаме техниките, които сме си наложили.

Въпроса ми е към колегите: Как бихте постъпили вие или по скоро как е по редно според вас?

Поздрави
 
Това сме го обсъждали много пъти. Всеки има различно виждане по въпроса.

При нас избягваме подобни ситуации и си работим с първия доверил ни се клиент от дадена ниша. Смятам, че така е най-коректно, а и клиенти колкото искаш, че да вземаме двама в една сфера.

Преди време веднъж съм правил грешката да взема втори клиент в същата ниша. Беше със знанието на първия, според който нямаше проблем. Но след няколко месеца втория го позиционирахме преди първия и стана доста неприятно. Тогава се отказахме от втория, въпреки добрите позиции (първо място) и се зарекохме повече да не си правим такива експерименти. И честно казано направихме добър избор, с времето първият клиент отново стана първи и всичко се нареди...
 
Привет,

Благодарности! Аз доста мислих по въпроса, определено дълго време везната беше на равно. В крайна сметка мисля, че си прав. Така или иначе загубихме първият клиент и сега си давам сметка, че ме е яд, не заради пари или нещо от сорта, а по-скоро че клиентите бяха много будни и постоянно мислехме нови неща и имахме много добри попадения. Сега с новите нещата стават толкова мудно, че чак ме е яд, че изобщо съм се хванал с тях. Мисля, че и аз няма да направя повече тази грешка.
 
Чисто статистически е малко вероятно вторият клиент да е по-читав от първия. Щом някой пръв се е усетил да търси SEO услуги, значи е по-предприемчив и т.н.

Първите навлезли на даден пазар са стабилните играчи в повечето случаи. Останалите копират или догонват една вече отминаваща вълна.
 

Горе