SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Избор на бранд с оглед на ключова дума

pamir

New member
Здравейте, интересно ми е, какво бихте избрали като бранд на сайт, чийто домейн е точна ключова дума. В случая, става въпрос за сайта http://масажи.com - с оглед на ключовата дума "масажи".

Аз се колебая между няколко варианта:
Масажи.com
Масажи ком
Масажи.ком
Списание за масажи
...или пък просто Масажи
 
В случая бих си избрал бранд без ключова дума, защото точното съвпадение винаги ще се гледа съмнително от търсачките. Ключовата дума повече преди в случая, отколкото помага.

Но ако нямаш друг избор, моят съвет е да го брандираш заедно с домейна "Масажи.com". Така звучи добре, а и търсачката ще разбере, че брандът ти е заедно с домейн разширението. Разбира се навсякъде трябва да го споменаваш и линкваш така.
 
Васко благодаря за отговора, всъщност аз точно така съм го брандирал в момента - като "Масажи.com". Но се чудех дали няма да е проблем, че бранда е на две азбуки, т.е. на латиница и кирилица. Ако домейна беше .bg щеше да е по-лесно - автоматично бранда става Масажи БГ, Хамали БГ и прочее.
 
Двете азбуки не вярвам да се проблем. Има брандове като "1-800-Flowers", при които има и числа, така че има и по-сложни примери. Да не говорим колко известни брандове съдържат по 1 или няколко букви от други азбуки, примерно "Tiësto".
 
Ами добре, значи нещата са наред с бранда, сега работейки по сайта ще проверя какво е в момента отношението на Гугъл към домейните с точна ключова дума. Засега като гледам класирането в най-различни ниши, доста добре се отразява точния домейн, ако сайта се оптимизира правилно.
 

Горе