SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Баунс рейт и скролване?

Kaloyany

New member
Здравейте,

Предварително се извинявам, ако има подобна тема (не успях да открия). Имам следния въпрос, сега започвам да чета за SEO и видях, че баунс рейта ми в последните месеци се движи между 75% и 82%. Основното съдържание на сайта е на първата страница и е достатъчно само да скролваш надолу, за да прочетеш всичко, което те интересува. Въпросът ми е, Google отчита ли скролването за някаква активност при изчисляването на баунс рейт. Също, в случай, че не го отчита, има по-добър начин да отчитам ангажираността на посетителите на сайта? Бъркам ли някъде и къде? :)

Поздрави!
Калоян
 
Скролването НЕ се използва за активност.

Единственния вариант е да накараш потребителите да отидат на друга страница като кликнат ИЛИ да си направиш интерактивно събитие (event).

Баунс от 75%-82% е ОК. Дори и титани като Moz имат баунс от около 60-70% (мързи ме да намеря скриншота).
 
Има огромно значение за нишата в която е сайта. И по кои думи се класира. Примерно магазин за обувки с 2-3 К посетители на ден има 35%
 

Горе