SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Проблем с класирането в СЕРП

youth_boy

Banned
Чаках близо месец гугъл да индексира мои статии и вчера видях, че излизат в серп на 6 и 16 страница. Днес също бяха там на тези позиции, но от 17 ч. вече ги няма никъде в серп. Искам да попитам какво може да е предизвикало махането им при положение, че стояха точно два дни.. Няма злоупотреба с беклинкове, имам предимно социални сигнали и то не много (сайта е англоезичен) според вас ще се появят ли статиите отново в класирането или не? моля за помощ, тъй като питах и в други форуми, но не получих адекватен отговор.
 
Това със чакането е остарял подход. Във днешно време има 2 начина за по-бързо индексиране:
- шерване във социални мрежи - G+ и Twitter
- пингване със инструмент - аз ползвам SEOPingler, но ти можеш да ползваш други инструменти за целта

И двата подхода си имат плюсове и минуси и сега ще ти ги обобщя. Шерването гарантира по-бързо обхождане - Г+ е свързан със бота на Г и моментално бива обходен. Туитер-а има едно апи което се нарича Twitter Firehose което е аналог на пожарния кран насред улиците и получаваш пълен достъп до всичко във реално време. Има много ботове вързани на това API - примерно бота на Moz. Сега е време за лошата новина... има един термин Link Dumping който дефинира изсипването на линкове. Та шерването на линкове във социалките има подобна роля. Реално ако само изсипваш линкове и не правиш нищо друго, не, аз няма да ти стана "последовател". Даже мога да се махна, ако съм те последвал, обаче нищо не пречи да си направиш съпътстващи акаунти където да правиш това. Ако пингваш викаш ботовете по един малко странен начин като им казваш - ето тук има ново съдържание за вас. Реално не замърсяваш "интонационната среда" както пее Тодор Колев, обаче все пак ги информираш за нещо ново. Ако направиш някакъв дълбок линк от друг сайт които не е линкнат по никакъв начин със сайта ще можеш да го индексираш бързо. Като недостатък може само да се каже, че няма никаква гаранция линка дали ще се индексира. Всъщност и при шерването няма такава гаранция.

Сега това беше теоритична подготовка, сега на практика нещата са малко по-сложни защото може сайта ти да е малко по-зле заради линк профила ти, панди, пингвини и бог-знае-още-какви-наказания от търсещите машини. Тук вече трябва да си направиш акаунт във WMT и да видиш дали нямаш проблем при индексирането, да провериш robots.txt, да видиш хостинг-а ти дали няма някакви проблеми, дали не си хакнат и т.н. Сега - няма сила на този свят която при така зададен въпрос да ти отговори смислено без да поиска повече информация за сайта.
 
U serious, че има 2 начина за бърз индексаж :D ?!?
Maaaan, има мнооооого повече начини, и при това по-ефективни от жужъл плюс и twatter :D

Иначе за останалата част съм напълно съгласен, въпреки че човека едва ли му стана ясно - прекалено е "напреднало" за човек, който задава подобен въпрос - той все още се бори с неяснотата какво точно му се случва, за да е на ниво да разбере и ползва съветите ти, но от друга страна излагането на информация е от полза, дори когато все още не я разбираме.

Иначе да, класическия проблем - искам помощ, но не ви давам детайли, спасявайте ме :D

Cheerz !
 
Ок - има още поне 4:
- пингване на сайтмап http://stackoverflow.com/questions/1332601/pinging-google-sitemap-after-every-new-article-submission
- директно добавяне на урл-а така https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url
- посещение със Chrome - забелязах че добавя нови адреси със някакви репорти към кораба-майка
- добавяне на социалните бутони - самото рендиране на бутоните кара търсачките да идват и да обходят съдържанието

Сещаш ли се за някакъв друг добър метод?
 
благодаря за подробния отговор. Едната статия отново се появи в серп пак на 6-ста страница, но другата не се появи на 17 както беше.

Иначе всяка статия е пингната и всяка има линкове от социалните мрежи фейсбук, туитър, г+ и пинтерест, не са спамерски профилите.

Вероятно е нужно да се направи някакъв отделен линк билдинг, който да включва малко бранд, малко анкори и разни кликни тук, натисни там...

Ще видя какво мога да направя по въпроса, макар че имам наблюдения, че дуфолоу линковете за англоезични сайтове по-скоро вредят, виж соц. сигналите са друго нещо
 
Знаеш, че е важно на кой домейн са качени статиите и дали има социални сигнали към тях. В най-лошия случай си попаднал на фреш индекса, който временно ги е избутал напред.
 
Тео само тоя фреш индекс ще да е ... Тая вечер отново я няма статията никъде :) направо съм във филма май ще го махна тоя сайт...

Иначе домейна е .инфо на две години е ПР1 преди време имаше съдържание на него по 3-4 кл. думи бях в топ 5 после ми изгоря хостинга и с него куп съдържание.

Сега съм го пренасочил към блогър и съм сложил разни статии, колко да не съм капо ама май нищо няма да стане... Трафик по 10-15 човека на ден от соц. мрежите и това е.

Виж признавам си, че за фреш индекс не знам почти нищо, но веднъж се показват, веднъж се скриват статиите и нещо куца.

В уебмастър тула всичко е ОК сайтмапове, роботи функционират грешки не отчита. Малко ме е яд, че исках да го монетизирам с кликбанк преди имах 2 продажби сега нещата са тромави и някак необясними.

Мерси за отговорите, засега мисля да спра да се занимавам със сайта да видя след време, дали отново ще се покажат нещата или ще ми остане само домейнчето за спомен.
 
Гугъл принципно не обича .info домейните, защото са евтини => оспамени. В комбинация с Blogspot, който е предимно спам не изглеждаш изобщо добре в очите на търсачката.

Аз бих сменил поне хостинга.
 

Горе