SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Добавяне на Addon domain при хостинг доставчиците

Daten

New member
Здравейте,
на последната лекция "Onpage SEO - вътрешни технически фактори" един от участниците спомена относно проблема на хостинг доставчиците. А той е, че при добавяне на Addon domain, автоматично се създава и sub-domain, което както той спомена играе негативна роля за SEO.
Аз лично ползвам Superhosting и съм им писал относно това, но отговорът, който получих е:
"За съжаление това е технологична особеност на хостинг контролния панел (cPanel), която не може да бъде избегната. Стандартно този поддомейн не би следвало да попречи на SEO оптимизацията на сайта ако няма зададени линкове към него. "

Какво мислите относно отговорът?
Принципно в Cpanel може да направиш редирект на subdomain.site.com към site.com, но незнам до колко е удачно от към SEO?

Генадий си записа въпроса и обеща, че ще го дискутират във форуми
Ако имате някаква информация относно това или линк където може да следим развитието на въпроса, моля споделете
Благодаря предварително.


https://softuni.bg/forum/4398/SEO-Dobavyane-na-Addon-domain-pri-hosting-dostavchicite

Как се решава този "проблем"? Оставяме го така или правим пренасочване към основния домейн?
 
Правите си пренасочване. Няма как да накараш cpanel да си измени философията и технологията.
 
А кои са излишните DNS записи?
domain.png
 
Излишните зависят изцяло от това за какво се използва домейнът. Много е субективно, но в случая аз лично бих оставил само редове 1 и 4. Всичко останало са боклуци.

Примерно има хостинги, при които MX записът е насочен към mail.domeina . При тях този запис трябва да стои. Тоест ред 3.
 
Последно редактирано:

Горе