SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

PR - 0

Здравейте,
Имам сайт от година и половина и PR ми все още е 0. Признавам си отначало попрекалих малко с backlinks, пускане на статии в много сайтове и форуми. Съмнява ,че от гугул са ме наказали. Има няколко думи с който излизам на 2-3 място, но трафикът към сайта ми е много малък - 2-3 посещения на ден от гугъл търсене (без адлордс)
 
Google спря да променя toolbar page rank-а от миналата година. Случи се само един ъпдейт и според Maт Кътс поради грешка.
 
Ако нямаш ръчно и се съмняваш за алгоритмично някакво "наказание", махни всички лоши линкове или ги откажи с инструмента на Гугъл и продължи да си развиваш сайта. След време трябва само да се оправи ако е от това.
 
В този ред на мисли, колко време отнема махането на кофти линкове?
Подал съм файл с кофти линкове и вече над 3 месеца не ги маха. При вас как е, за колко време горе-долу ги маха?
 
6 месеца е минималния срок, за да има ефект от disavow tool-а. Щом се ранкваш, значи няма проблеми. Явно думите по които се ранкваш нямат достатъчно голям трафик, или заглавието и описанието ти не привлича достатъчно хората :)
 
Само за информация да Ви кажа. Вчера гледах в ютуб един от google+ hangouts които води Джон Мюлер от гугъл.....
Та там имаше точно такъв въпрос за disavow tool-a. Като махате линкове чрез него, после в списъка с връзки въпросните връзки не изчезват - продължават да си седат нищо, че са премахнати. Ако го намеря видеото ще пусна линк.
 
Следя от webmaster tools външните връзките към моя сайт.

miratrade е прав, от там няма да изчезнат, там се показват откритите линкове (част от тях), а не тези, които се зачитат. Също така там са и nofollow връзките, въпреки че не ги смятат.
 
Специално за лошите линкове, винаги се "изплаща" превантивното ненавлизане в техните тресавища, отколкото после да detox-ваш като изоглавен, винаги е по-добре по-нежно и внимателно, без оливане при link building кампаниите.

Отделно, и в тая връзка, привличането на естествени линкове е доста трудоемко начинание, но е най-добре резултатно дългосрочно, отколкото просията и търговията с тях...
 

Горе