SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Неочакван спад при класирането!

Sigma

New member
Магазина е на 4 години. От 2 място по 2 ключови думи падна на 5 и 11. А по други 2 фрази от 1-ва изпадна на 2-ра страница.
Последно добавях коментари в блогове преди около 2 месеца, което подобри с малко резултатите при класиране.
А на скоро реших да споделя статии от преди 6 месеца до 1 година от директории за статии в свежо и facebook.

Възможно ли е заради това споделяне в свежо да се случи подобно декласиране?
 
Ако на това му викаш "неочакван спад" то не мога да си представя изпадане на 10 страница (или по-назад) как би го квалифицирал. И не, не се шегувам. Напълно сериозен съм.

Сега има няколко възможностти:
1) от време на време сайтовете ей-така си разместват леко позициите и после се връщат както преди. Рядко се случва, но го има.
2) нещо се е случило във "магазина". Пробив на сигурността, обновление на софтуера, промяна на хостинга и т.н. Направи си една проверка на нещата.
3) някой по-нов линк се е задействал и те е сринал. Тук вече трябва да си направиш един линк одит най-добре от професионалист и да се види какво се е случило.

Разбира се трябва да си гледаш редовно analytics и webmaster tools както и още няколко полезни инструмента (ahrefs, majesticseo, semrush, monitorbacklinks, etc)

Сега добавянето на коментари във блогове... нека да кажем напомня на сцената във Alien1 когато със метални пръти се опитваха да намерят и хванат извънземното (10-15 см), а то междувременно мутирало до над 2 метра чудовище. Та нещо подобно е и линкбилдинга със подобни коментари.
 
Благодаря за изчерпателния отговор.
И преди се случвало да ми разместят резултатите, но с 2-3 позиции максимум. Последно беше преди няколко месеца, но само за 2 ключови думи, но не и за фразите.
Какво може да направи човек,който разбира само за да те декласира? Имам някакви съмнения.
Това сравнение със Alien1 не го схванах :) Като ги поръчвах ми обясниха че щом сайта е над 1г. няма да има проблеми.
 
Ами човек който "разбира" може да ти напълни сайта със линкове от съмнителни сайтове и да те извади от играта за няколко дена/седмици/месеца.
Сравнението със Алиен е че се опитваш да уловиш нещо много по-голямо със неподходящите инструменти. Блог коментарите може да ти домъкнат трафик, но са неподходящи за класиране. Ако искаш класиране къде по-добра идея е да намериш блогъри които пишат по нишата ти да напишат една статийка за теб.
 

Горе