SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Жертва на негативно СЕО

hitarpetar79

New member
Здравейте имам силни подозрения,че съм станал жертва на негативно СЕО.Ще се опитам да разкажа моята дълга история на кратко.Имам малък бизнес и съответно предпочитам да правя и оптимизирам сайтовете си сам,защото към момента не мога да си позволя услугите на професионалист.С риск да прозвуча малко самохвално за сега се справях доста добре.
Но в един прекрасен ден завръщайки се от кратка почивка забелязах драстично падане в SERP на 3 мои сайта. Два от тях в една и съща търговска ниша а третият в сходна.Двата сайта в едната ниша държаха 3та позиция, но в две сходни ключови думи.(Пример сайт 1 "Еди какво си" , сайт 2 "Еди какво си София"), третия сайт в другата сходна търговска ниша държеше дълго време 4та позиция.Към момента имам спад с по 4-5 позиции на основните ключови думи, а на второстепенните направо не ми се говори.

​Силно се съмнявам,че някой от моите конкуренти са ми поръчали Блек Меджик на някои от техните оптимизатори професионалисти.
Чел съм по темата за негативното СЕО,но не съм очаквал че ще ми се случи и на мен.
​Единствените общи неща ,отличителни белези са страниците "Галерия" в които имам повтарящи се снимки от нашата практика.Хубави реални и автентични работни снимки по които евентуален конкурент би разпознал, че става въпрос за една и съща фирма.Така както аз самият разпознавам някои от техните конкурентни сайтове.
За себе си смятам, че съм начинаещ и не претендирам да разбирам колкото един професионалист.Но съм чел доста по темата, а и практика не ми липсва.
Тъй като работата ми не позволява да седя по цял ден пред компютъра, не съм запознат с всички инструменти.Наблягам повече на статиите и снимките(както може би вече се досещате) и досега това работеше чудесно.

​Молбата ми е следната , знаете ли някои добър и лесен инструмент с който да си проверя входящите линкове.Или нещо по-добро можете ли да ме насочите към някой специалист ,който да провери поне единия сайт за лоши връзки и да ги премахне.Срещу заплащане разбира се!.Искам да се науча как да се предпазвам за в бъдеще!

Благодаря предварително!




 
Какво да ти се помогне, нормално е дивжение нагоре надолу, ще изчакаш една две седмици и ако тогава има още спад ще му мислиш, има спад от първа на 10 страница и след две седмици се нормализира, никой не си дава парите за черно СЕО, още по малко сам каза че си дребна риба
 
  • Like
Реакции: gan

Горе