SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Управляем SSD Cloud Server на достъпна цена. 60 дни безплатен тест.

ns1bg

New member
*** Ако администраторите преценят, че мястото на този пост не е тук, нека го изтрият ***

Понеже от извество време следя форума, реших да презентирам новата ни услуга и тук, а също така и да дам възможност за безплатен 2-месечен тест на потребителите на форума, ако някой разбира се проявява интерес.

На 11-15 юни ще представим услугата на международното IT изложение в Китай.

През последните 2 години работихме усилено за създаването на софтуер, който да даде възможност на всеки собственик на уеб сайт да има собствен управляем SSD облачен сървър на достъпна цена.

Споделеният хостинг модел не може да предостави нужната сигурност на потребителите поради начинът, по който работи. Споделеният хостинг сървър се ползва от стотици сайтове и когато един от тях бъде компрометиран, той се използва за атакуване на останалите сайтове на сървъра. Значително по-лесно е един уеб сайт да бъде хакнат, когато хакерът има достъп до друг сайт на същия сървър и стотици пъти по-трудно, ако няма достъп.

Собственият сървър решава този проблем със сигурността и носи редица предимства.

1. Стотици пъти по-висока сигурност.
2. Гарантирани системни ресурси за висока производителност 24 часа в денонощието.
3. Собствен IP адрес, който гарантира, че вашите и-мейл съобщения или уеб сайт няма да бъдат блокирани поради изпращане на СПАМ от друг потребител на сървъра или поради наличие на хакнати сайтове на същия IP адрес.

Трендът на споделения хостинг е намаляващ и все повече хора се ориентират към преместване на сайтовете си на собствени сървъри, за да получат висока сигурност. Този процес ще се случва все по-бързо след въвеждането на GDPR регулацията за защита на лични данни на 25 май 2018, защото само чрез собствен сървър ще можете да имате възможното най-високо ниво на защита, което да предотврати евентуално компрометиране на личните данни, които съхранявате.

За да може всеки собственик на сайт да си позволи собствен сървър, цената е от първостепенно значение. Затова ние създадохме 2 системи, които ни дадоха възможност да оптимизираме разходите за потребителя и да предложим собствен SSD облачен сървър с включено пълно управление, контролен панел и ежедневни бекъпи на достъпна цена.

1. Система за управление на облака, чрез която си спестихме хиляди левове ежемесечни разходи.
2. Контролен панел за управление на сървъра, чрез който да управлявате вашия сървър и който ви спестява таксата за cPanel лиценз от 30 лв. на месец.

Контролният панел, който разработихме е напълно съвместим със cPanel, което отключва следните възможности.

1. Лесно преместване на сайтове от cPanel сървъри, така че те да работят по същия начин след преместването.
2. Графичен интерфейс, който наподобява този на cPanel - така потребителят не трябва да се учи да работи с нов софтуер.
3. Направихме проучване и установихме, че над 90% от потребителите използват следните функции в cPanel и всички те се поддържат от контролния панел, който получавате безплатно със сървъра.

- Създаване/изтриване/управление на акаунти
- Създаване/изтриване на пощенски кутии
- Създаване/изтриване на и-мейл пренасочвания
- Създаване/изтриване на допълнителни домейни
- Създаване/изтриване на поддомейни
- Създаване/изтриване на бази данни
- Създаване/изтриване на потребители за бази данни
- Добавяне/премахване на достъп на потребители до бази данни
- Промяна на парола за ftp
- Промяна на парола на потребител за бази данни
- PhpMyAdmin
- Уеб мейл
- Поддръжка на български и английски език
- Редактиране на DNS записи
- Управление/инсталиране на SSL сертификати
- Създаване/изтриване на периодични задачи (cron jobs)
- Генериране на пълен бекъп
- Автоматично издаване на безплатни Let's encrypt SSL сертификати за всички домейни и поддомейни, които се хостват на сървъра с автоматично подновяване

В следващите седмици са планирани да бъдат добавени следните възможности.

- Файл мениджър
- Система за възстановяване на файлове и бази данни от бекъп
- Система за управление на WordPress, която да позволява автоматична инсталация и автоматично обновяване на ядрото, темите и плугините с възможност за заключване против хакване.

Сървърът поддържа 6 PHP версии: 5.4, 5.5, 5.6, 7.0, 7.1 и 7.2.

Малко снимки от панела:

dashboard-screenshot.png



manage-home-screenshot.png


emails-screenshot.png


mysql-screenshot.png




ssl-screenshot.png


Потребителят, който използва сървъра ще се грижи само за сайтовете си, а за всичко останало свързано със сървъра ще се грижим ние - точно както на споделения хостинг. Разликата е, че вместо да използвате сървър, на който има още стотици сайтове и всеки един от тях може да ви повлияе, ще имате собствен сървър с гарантирани ресурси само за вас.

Повече за услугата можете да разберете на адрес https://www.ns1.bg/servers/cloudservers.php, където можете да видите снимки от контролния панел и където има 4 предефинирани плана. Имате възможност да ги персонализирате след кликване върху бутона Поръчай, а също така и да създадете собствена конфигурация чрез кликване върху "Създай собствен сървър" връзката под плановете.

Ще ми е интересно да чуя мнението на хора, които използват сървъри, но не могат да ги управляват и желаят някой друг да се грижи затова вместо тях. С удоволствие бих подарил няколко безплатни сървъра на хора, които предоставят достатъчно градивна и полезна обратна връзка, която да ми помогне да развивам продукта, така че да става по-полезен за потребителя.

Който има желание да тества нека се свърже с мен на лично съобщение и спомене уеб сайта, който притежава/управлява/поддържа.
 

Горе