SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Рандом мисли

nikkola

Member
Няколко въпроса има дето цяла събота и неделя ме мъчат и трябва да се споделят:
1. Скоро бяха публикувани данни (вече не знам къде) за 30 мил. посещения на tumblr.com на месец. В момента това бил най-бързо растящата социална мрежа. Кой и как ползва това нещо ?
2. Кой ще ходи на webit? Цената по джоба на българското SEO ли е? Как беше миналата година.
3. Защо Огнян Младенов не пише вече във форума. Тука ще ми кажете предполагам " еми ходи го питай " и ще сте прави.
4. Ползва ли някой ASP.Net ако да защо и ако не пак защо. Или java. Има ли някакви данни, каква част от бългаското интернет пространство(тук имам предвид трафик) се състои от Joomla,Wordpress и phpBB?(нищо лично тука и аз ги ползвам)
5. Мисловна връзка от горния въпрос (може и да не е мисловна, а да е просто връзка) има ли проекти от БГ които да целят голяма аудитория навън. Някое порталче или нещо подобно на английски или нещо такова. Наложително ли е всичките нови големи проекти да идват от Калифорния или Ню Йорк?
6. Има една нова машинка на име blekko.com . Все още не функционира, но всеки момент трябва да започне. Ще бъде с отворен алгоритъм (каквото и да значи това) и ще използва слаш (/) при стесняване на търсенето. Ще има и доста статистически данни. Не знам дали има шанс за конкуренция на гугъл, но на мен ми прилича на изключително приятелен SEO Tool. Какво знаете и какво мислите по въпроса?
7. Последно, защо цената на патладжана на женскя пазае постоянно се качва ? оффф.... стига глупости, ще се радвам да чуя вашето мнение по първите 6 въпроса :))
Поздрави,

Никола
 
Re: Рандом мисли

Не познавам хора от моите познати и приятели, които ползват tumblr.com

аз няма да ходя на webit, за цената е спорна темата. Струва си да си правиш снимки и после да си публикуваш в блога/сайта (както и ще стане, за това се и прави)

Огнян Младенов едва ли цял живот ще пише по форуми. Същото важи и за всички членове :)

ASP.Net и Java в БГ се ползват може би около 1% (по света доста повече)

Големи БГ проекти, целящи навън май има (аама не знам много много наизуст)

По-натам сефте чувам и не знам какви са тези неща :)

Поздрави!
 
Re: Рандом мисли

1. 90% spam?
2. Не, защото цена/стойност има грешно съотношение
3. Вече е над тези неща;). Всъщност просто няма време вертоятно.
4. Тук май вече се чудиш какво да питаш? Не се ползва заради лицензи - трябва ли всеки стартъп да инвестира в боклуците на microsoft? Интересна ще е статистиката за WP/Joomla и phpBB - вероятно бих е заел да я изготвя.
5. Не разбрах мисловната ти връзка, но да има - някой успяха, други зациклиха.
6. Нова нова колко да е нова, като домейна е от 98'
7. Всъщност пада! Пускаш подвеждаща информация!;)
 
Re: Рандом мисли

4. Тук май вече се чудиш какво да питаш? Не се ползва заради лицензи - трябва ли всеки стартъп да инвестира в боклуците на microsoft?

Къде не се ползва?
За писане на онлайн магазин или фирмен сайт?
Разбира се, че не се ползва, за много други неща обаче...
При нас от 100 човека, 4-ма пишем на PHP, другите на Жаба/АСП.НЕТ. ;)
Хостинга на АСП е 1:1 с линукския на ПХП (според текущите цени на Суперхостинг).
А "боклуците" на MS ги ползват има няма 90% от народа, сигурно щото са боклуци. :D
 
Re: Рандом мисли

1. Ми според мнения на специалисти tumblr.com е blogging done right. Нещо средно м/у twitter и WordPress. Може пък да искаш да пишеш повече от 140 знака или 160 колкото бяха там. Но пък да нямаш време да ръчкаш голям блог на WordPress. Щом има хора дето ползват twitter, що да няма хора дето да ползват tumblr.com.

2. Аз няма да ходя. :p

3. Ми питай го де. :p

4. ASP.Net не ползвам щото ми побелява косата от технологиите на Майкросфот. И откак спрях да ги ползвам почнах да водя нормален сексуален живот. :p Отделно струват и кинти някакви. А Java ползвам за уеб поради няколко фактора: истинска поддръжка на Уникод; в 98% от случаите е по-бърза от найтив С или постига същите резултати; от PHP като език е 20 пъти по-бърза; оут оф дъ бокс технологията Сървлети JSP е 100 пъти по-бърза от оут оф дъ бокс PHP + Apache; работи на Линукс при това чудесно - един VPS с 512к ти трябва и си готов; сравнително прилична имплементация на ОО; много външни библиотеки; голям набор от стандартни класове. Има и още, има и недостатъци, разбира се.

5. Ба ли го дали има или няма. Но уж всеки проект поналожил се тук се опитва да пробие и в чужбина.

6. Нищо не зная и не ми се мисли по въпроса. :p

7. Щото реколтата е слаба и за тва. Патладжана изгоря това лято и сега има недостиг на патладжан на международния пазар. Нещо като житото тази година. :p
 

Горе