SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Google.bg като реферал

irgy.net

Senior Member
Преди време бях пускал подобна тема, но сега нещата са по-различни
Гледам си аналитика за вчера и виждам че всичките посещения от google.bg са отчетени като реферал, и това на повечето ми сайтове.

При вас така ли е? И някакво обяснение за това.
 
Re: Google.bg като реферал

И при моите референции в Tyxo забелязвам, че от няколко дена имам посещения от Г. директно . Изглежда някои тъсения се обработват по различен начин. По друг начин не си го обяснявам.
 
Re: Google.bg като реферал

И при мен на някои сайтове от вчерашната статистика е така.
Преди все имаше по няколко такива -google.bg, но като пример единия сайт вчера показва 300 от google.bg при положение, че досега са били макс 10.
 
Re: Google.bg като реферал

и при мен локалните гоогле домейни доста се засилиха. Примерно в един от UK сайтовете ми има 300% увеличение на посещенията от google.co.uk за БГ е същия процента. Нещо сменят логиката в аналитикса ми се струва или просто тестват някоя нова промяна
 
Re: Google.bg като реферал

Определено вече има по-детайлно отчитане на рефералите от Гугъл
 
Re: Google.bg като реферал

Мисля промяната е от страна на търсачката, а не в аналитикса понеже напоследък и в piwik забелязвам сходно поведение
 
Re: Google.bg като реферал

При мен вчера има скок на реферал google.bg от 50 (колкото е бил средно целия последен месец) на... 2330 :) Обаче имам и 5400 от органик, значи не е било за целия ден странното объркване. Днес всичко си е пак по старому :)
 

Горе