SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Google региони

Dess

New member
Везможно е да е разисквана темата, но не попаднах на нещо конкретно. Коментира се навсякъде 1ва страница на google, но къде??? В бг дава едни резултати в Google.com in English дава други, в google Турция или Гърция съвсем различни...???
Опитах и да гледам в Google.com in English от проксита в различни държави и пак са най-различни резултати. За една и съща ключова дума имам предвид.
При това положение трябва във всяка държава да имам хостинг ли?
 
Re: Google региони

Dess, погледни това. Ще ти помогне в разучаването на позициите.

Google Global extension for Google Chrome - version 1.0

This extension allows you to get Google search results from different countries, regions, cities and US zip codes
To download the latest version, please visit the extension page
 
Re: Google региони

Полезен е като инструмен и спестява обикалянето по проксита, но така и още не съм открил решение за търсения в други държави. Ако хостна същия сайт в чужбина няма ли да е дублирано съдаржание?
 
Re: Google региони

Ако гониш трафик от точно определена държава тогава може да потърсиш хостинг специално от тази държава.

Ако гониш трафик в много държави избираш хостинг в една и другото гледай да го правиш с качествени линкове от държавите които гониш. Хубаво е да си максималист, но не може навсякъде да си първи. Имам сайтове на английски, които държат 1 позиции в гугъл и яху по изрази, но не става лесно.
 
Последно редактирано:
Re: Google региони

Зависи какво разбираш по клониране - частично или на 100%. Аз практикувам частично клониране, с промени. Примерно ако в първия сайт контента е оригинален, можеш без проблем да го използваш още веднъж с друга структура на сайта и с разбъркана последователност на публикуването. Правя опити и за трето използване, но за момента съм на 50 процента успеваемост. От двата с които го правя, единия е ок, но другия два пъти влиза в сандбокс и го вадя от там.
 

Горе