SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за FeedWordPress плъгин за WP

Lilacor

SEO addict
Здравейте,

Напоследък използвам плъгина за RSS фийдове FeedWordPress. Доволен съм като цяло, но има нещо дразнещо, с което не мога да се справя до момента. Значи, като тегля от фийда на някой сайт съм задал на плъгина да включва съответния сайт като contributor. За който не е запознат, това е като blogroll, само че плъгина автоматично създава друг списък със сайтове (източници на статиите), който кръщава contributors и за всеки изтеглен фийд слага автоматично по 1 линк към сайта-източник.

Дотук чудесно, само че дори да теглиш от 2 и повече фийда от един и същи сайт (например, когато сайта има отделни фийдове за новини, шоубизнес, здраве и т.н.), плъгина пак слага линк към съответната подкатегория. По този начин колоната с линкове на contributors набъбва сериозно (например, 9 линка при положение, че дърпам реално от 3 сайта).

Опитах да се справя с проблема като вляза в links на WP и махна излишните оттам, но... оказа се, че махайки ги се затриват и съответните статии от фийда, от който съм дърпал. Например, имам фийдове за новини, шоубизнес и здраве, които тегля от един и същ източник. Решавам да оставя само 1 линк, затова делкам другите 2. Да, ама не Ако оставя само линка към новини и махна тези към останалите 2, то и статиите дърпани оттам се затриват редом с линковете...

Някакви идеи как хем да намаля броя на линковете в contributors до 1 на всеки сайт източник, хем да си запазя статиите?

И още 1 въпрос. Някой намирал ли е начин да се справи с досадния проблем на FeedWordPress да ъпдейтва вече съществуващи и редактирани постинги? При всяко ново пингване освен, че изтегля нови постинги, той също така и преправя някои от по-старите (а аз вече съм ги редактирал и по този начин ми създава допълнителна работа).

Благодаря на всички отзовали се и имали търпението да изчетат този дълъг постинг :)
 
Re: Въпрос за FeedWordPress плъгин за WP

Мерси за включването, entwickler! :) Това го направих вчера - махнах и трите чавки в тези настройки и на проверката за обновяване сутринта пак захапа и няколко стари статии и ги ъпдейтна независимо от промяната в настройките (уж трябваше да са забранени за ъпдейт). :( Или е бъг или...
А относно първият ми въпрос да можеш да помогнеш с нещо? Мерси.

Edit: Току-що пак пробвах и:

"Update complete. 6 new posts were syndicated and 7 existing posts were updated" - при и трите опции за ъпдейт изключени?!?
 
Последно редактирано:
Re: Въпрос за FeedWordPress плъгин за WP

Мисля, че е глобално. Изключвам го от:

Syndicated Sites --> Settings --> махам и 3-те чавки. То отдругаде не знам да може. От настройките на всеки от фийдовете можеш само да задаваш през колко време да проверява за ъпдейти и дали да го прави автоматично или ръчно. Няма за това дали да риплейсва или не старите статии...
 
Re: Въпрос за FeedWordPress плъгин за WP

Още един проблем. Този път очевидно с кирилицата - излизат само точки, запетайки и маймуни :) Някой с подобен проблем и евентуално негово решение? Благодаря.
 
Re: Въпрос за FeedWordPress плъгин за WP

Sorry, че събуждам стара тема, но имам сериозен проблем с плъгина feedwordpress които вече няколко дни ме мъчи и не мога да реша! :mad:
Ползвам feedwordpress за извличане на новини и тема в която за да видиш изображенията на началната страница трябва те да са добавени в Custom FIelds - thumbnail.
Въпроса ми е някои знае ли как може да стане това? Изображенията идващи от feedwordpress да се публикуват автоматично във Custom Field - thumbnails ?!
Иначе feedwordpress си ги публикува в статията без проблеми (всъщност, доколкото разбрах само дава линк към оригинала)
 
За: Въпрос за FeedWordPress плъгин за WP

За: Въпрос за FeedWordPress плъгин за WP

Еми с функция като тази може да се вземе адреса на първото изображение на всеки пост:

PHP:
function catch_that_image() 
{
  global $post, $posts;
  $first_img = '';
  ob_start();
  ob_end_clean();
  $output = preg_match_all('/<img.+src=[\'"]([^\'"]+)[\'"].*>/i', $post->post_content, $matches);
  $first_img = $matches [1] [0];

  if(empty($first_img)){ //Defines a default image
    $first_img = "/images/default.jpg";
  }
  return $first_img;
}

После с това: Function Reference/add post meta да се добави кустом поле за поста, като ще трябва да се вземе там id-то и това онова, за което пак си има функция.

И предполагам това всичкото ще трябв да се сложи във функция и после със add action (търси в гугле за него) се добавя действие за тази функция, което да се задейства при публикуване на пост.

Общо взето нещо такова. Но нямам време да го правя всичко това, за това казвам идеята само.

Поздрави.
 
Re: За: Въпрос за FeedWordPress плъгин за WP

Re: За: Въпрос за FeedWordPress плъгин за WP

Благодаря за отговора.
Направих, го, принципно нещата станаха, но не ми хареса това което се получава като краен резултат... Снимките които идват от feed-a са кофти...
Затова ще търся друг вариант..
 
Re: За: Въпрос за FeedWordPress плъгин за WP

Re: За: Въпрос за FeedWordPress плъгин за WP

Горе долу се ориентирах какво искам...
Ще сложа снимки е една директория, и при всеки пост една от снимките ще се добавя към поста... Някакви идеи за плъгин, които може да прави това?!
 
Re: Въпрос за FeedWordPress плъгин за WP

Всъщност не точно към поста, а към thumbnail на главната страница!
 
Re: Въпрос за FeedWordPress плъгин за WP

Лесното маи се оказа страшно трудно, а трудното, не чак толкова.... :)
Тук- Adding Random Images to Every Post : AutoBlogged Support намерих едно интелигентно решение, но при мен нещо не сработва...
Но иначе точно това искам да направя. При пост на новина, грабва една снимка от директорията и я слага в custom field към новината...
Някакви идеи?!
 

Горе