SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Нови домейни vs. стари- тежест пред Гугъл?

Rokambol

New member
Здравейте, имам 2 онлайн магазина за щатите, на първите страници са по няколко ключови думи. Сега се опитвам да вдигна и трети магазин. Нишата е малка, около 780 000 резултата в гугъл. За 2 месеца, откакто е пуснат сайта, постепенно се качи от 15 до 8-ма страница. Ежедневно наблюдавам класирането и забелязах, че се появиха два нови сайта, единият е на 3, другият е на 5 месеца, с чисто нови домейни, съответно на първа и втора страница в Гугъл. И двата имат PR 4, което ми се вижда абсурдно :eek: Конкретно моят домейн е на над 5 години (беше с ПР 2 когато го пуснах, сега ме занулиха), но има и други сайтове, доста по-стари и наложени, които тези новите са изпреварили.
Искам да попитам това нова политика на Гугъл, да лансира нови сайтове ли е?

Прави ми впечатление, че напоследък излиза отдолу на първа страница при търсене по ключова дума снимка с линк към сайт "News results for ..." Конкретно в моя случай там от 5 дни стои една и съща връзка, като нов резултат в категорията. Така ли не се появи нещо ново на негово място? Или е платено?
 
Re: Нови домейни vs. стари- тежест пред Гугъл?

Става ако имаш и стар домейн вързан към новия. например за 3 месеца вдигнах чисто нов домейн до 10-11 позиция при търсене за "мебели" - доста конкурентно и щеше да е невъзможно ако беше само новия домейн.
Виж ако не разполагаш със стар домейн на тази тематика си е сложно.
Би било полезно да дадеш и линковете да ги видим.
 
Re: Нови домейни vs. стари- тежест пред Гугъл?

Да поналяти са тези нови домейни сериозно в малки ниши доста лесно излизат на топ позиции.Дай да ги видим конкретните конкуренти.
 
Re: Нови домейни vs. стари- тежест пред Гугъл?

Попринцип не трябва ли по-старите домейни да са по-напред аз имам домейн на 4 години и от скоро започнах да го развивам и катери позиций доволно
 
Re: Нови домейни vs. стари- тежест пред Гугъл?

ПР4 няма общо с вързастта на домейна, може да се хване и за 2 седмици ако имаш силни линкове и късмет с времето на ъпдейта :)

Сайтове на 3 и 5 месеца не са супер нови, ако са оптимизирани добре спокойно могат да са напред в слабоконкурентна ниша за това време.
 
Re: Нови домейни vs. стари- тежест пред Гугъл?

Възрастта на домейна не е единственият фактор, когато говорим за конкуренция.

Въпреки всичко, старите и новите домейни се класират добре, ако са оптимизирани добре.
 

Горе