SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Български директории, които дават реален линк.

Re: Български директории, които дават реален линк.

Аз пък не съм много съгласен. Ако никой не споделяше знанията/опита си под една или друга форма, щехме да сме още в епохата на шаманизма.
Е то така ако ги гледаш нещата в глобално-исторически план...
Директориите са като една малка златна мина, колкото по-малко хора знаят за тех, толкова по-добре за нас. Аз мисля че човечеството ще върви напред и без тези 30-40 директории, даващи реален линк и нулев трафик, важен е личния интерес, а епохите и шаманите ще се оправят и без нас. :D
 
Re: Български директории, които дават реален линк.

Имах предвид, че всичко опира до баланса между жито и плява. По действителен случай: ако различни добри хора в няколко форума споделят списъци с директории, аз ги компилирам и ги споделя на свой ред, това не ми изглежда като проблем -- в крайна сметка за да прекарам 2000 или 5000 директории ще ми трябват 5-10 дни, или да платя на някой 100-200 кинта. От друга страна -- след това, когато разбера кои от тези хиляди дават бързо одобрение, сигурно бих се замислил, преди да го споделя ;) А за българските такива - не знам, изглежда ми също съвсем нормално да се правят списъци, най- малкото собствениците на тези директории искат да ги популяризират, следователно не би било особено трудно който и да е да ги открие...

Но в крайна сметка, важното е ние да сме шаманите :D
 
Re: Български директории, които дават реален линк.

Както и всеки друг линк с 301/302 редирект който преседи достатъчно дълго.
Преди 2 седмици придобих един такъв линк от хърватски каталог, и днеска видех че Гугъл вече го е отчел от гледна точка на anchor-а. :)

А дали се прехвърля и ПР, некой правил ли е експерименти?
 
Re: Български директории, които дават реален линк.

А за българските такива - не знам, изглежда ми също съвсем нормално да се правят списъци, най- малкото собствениците на тези директории искат да ги популяризират, следователно не би било особено трудно който и да е да ги открие...
Специално за българските говорех, тъй като са много малко. Аз например немам интерес от това повече конкуренти да налазят в повечето наши директории. Немам интерес и обикновените уебмастъри които и без това не знаят правилно да си добавят сайтовете или пък ги добавят заради очакван трафик, да хабят ПР-то на директориите (и без това нема да получат каквото чакат). Собствениците на директории също немат никаква изгода от това Сульо и Пульо да слагат едни и същи заглавия и еднакви /едноредови/ описания. Те имат повече изгода ако Аз :)D) слагам обширни, всеки път уникални и максимално-допустими описания, включващи множество ключови думи за съответния подраздел и т.н. Важно е процесът "добавяне" да не придобива масови размери а да остане само за тесен кръг егоисти, шамани и безделници.:D
 
Re: Български директории, които дават реален линк.

Те имат повече изгода ако Аз :)D) слагам обширни, всеки път уникални и максимално-допустими описания, включващи множество ключови думи за съответния подраздел и т.н. Важно е процесът "добавяне" да не придобива масови размери а да остане само за тесен кръг егоисти, шамани и безделници.:D

Е, това е спорно. Виж само двете най-големи директории - Яху и Дмоз. Анкор ти е името на фирмата/сайта, описанието е от едно кратко изречение.

Въпроса за допускането на сайтовете опира до самият собственик на директорията. Дори и малко предложения да има, то той може да допуска всички наред и директорията да се напълни с боклук. Може и много предложения да има, но да има строги правила за одобрение. :)
 
Re: Български директории, които дават реален линк.

Е те Яху и Дмоз са от съвсем друг калибър, там нещата са коренно различни.
Но масата директории нали се стремят към повече трафик от Гугъл, или аз бъркам нещо? А повече трафик може да се постигне само с уникални описания на сайтовете, включващи разнообразни ключови думи и фрази от конкретната тематика. Ако аз тръгна да си добавям сайта с едно и също кратко описание във всички каталози, от това нито аз, нито каталозите имат полза.
 
Re: Български директории, които дават реален линк.

Най добрата Българска (не най-голямата) Seo Friendly директория, която ми е известна - част от сайта 3rdnews.info. Може да се приеме като реклама, защото е моя.
Обаче: Доводи и доказателства:
- Получавате най-важните си ключови думи като линк към сайта си - заглавието ви е самия линк - каквото напишете, това е линка.
- Заглавието, Meta Description и Keywords са най-отпред (преди заглавието на самия сайт) и се избира от вас
- директорията има RSS емисия на последните регистрирани сайтове
- RSS емисията е вмъкната в най-популярния Google Gadget за новини от България, ползва се дори и от чужбина
- директорията има Sitemap на последните регистрирани сайтове
- директорията е свързана към сайт с много уникални посетители на ден и получавате наистина реални посетители от нея
- Реален, директен линк към вашия от Директорията и със Google PageRank 3 за 5 дни от заглавната страница на сайта
- възможност за избор на заглавието, описанието и ключовите ви думи
- Ключови думи и мета описание и на самите категории
- Свързани категории по подобие на dmoz.org
- линква ви ултра огромен сайт с над 200 хиляди страници, сто и тридесет хиляди от тях са само новините.
- Дори при търсене вътре в сайта с предимство се извеждат резултатите от директорията. По този начин максимален обем посетители разбират за сайта ви.
- на вашата страница в Директорията има не повече от 5 изходящи линка - 3 от тях са ваши! Два са линкове към сайта ви, един към емайла (ако въведете)
- Резултатите от Директорията са доста силни в Google. Пример: Търсене за Vortex компютри - 4-о - 5-о място
- Има и платени регистрации с доста екстри, Deep Links и т.н.
- Всичко се редактира на ръка - Спам не се допуска!

Разбираемо е защо малко хора знаят за нея - работи само от 3-4 месеца.
 
Последно редактирано:
Re: Български директории, които дават реален линк.

Два са линкове към сайта ви, един към емайла (ако въведете)
Само дето не приема без мейл - не бих си оставил адреса и то на директен линк за да не мога да го изчистя от спам после ..
 
Re: Български директории, които дават реален линк.

Само да се похваля, че от известно време при търсене на директория, моят скромен принос в тази област излиза на трета позиция, веднага след Уикипедия дефиницията и Гугъл директорията. При вас така ли е?

http://www.google.bg/search?q=директория
http://www.google.com/search?q=директория

И разбира се, не забравяйте да добавяте сайтовете си към директорията. Давам реален линк, като много от страници вече са с ПР3, ПР2 или ПР1. Всичко е безплатно (в момента безплатните кандидатури се добавят със закъснение от един месец.), а за тези които искат бързо обслужване и повече от 1 линк, има и платена опция. :)
 
Български директории, които дават реален линк

Български директории, които дават реален линк

Само дето не приема без мейл - не бих си оставил адреса и то на директен линк за да не мога да го изчистя от спам после ..
Емайл адресите са защитени чрез стандартния за жумлата бот чрез джаваскрипт. записвам емайл адреси, айпита, всичко. Просто не желаем спам и автоматични регистрации в тази Директория.
 
Re: Български директории

Re: Български директории

Колеги, директорията ми (dir-bg.net) вече се намира на нов адрес - directory.bg

Ако някой линква към мен ще съм благодарен, ако смените адресите.

Благодаря :)
 
Български директории, които дават реален линк

Български директории, които дават реален линк

Представям ви Сайтове.net, много нестандартна директория, имаш правата да си направиш 1 малка империя, от сайтове на свързана тематика там.

Можеш да правиш групи, ти си им администратор и ги управляваш само ти без никой да ти се бърка.
Групите които създаваш може да са отворени за всички или с покана.
Можеш да добавяш колкото си искаш сайтове и видове сайтове.
Можеш да пускаш колкото си искаш линкове от всяка новина за сайт и да я редактираш после колкото пожелаеш когато си искаш.
Всеки добавен сайт или новина се редактира с визуален редактор, не е нужно да имаш технически познания по HTML и други такива.
Можеш да добавяш лого на сайта, да го добавиш в ефектна галерия и да гласуваш за него. Повече инфо:
http://xn--80aejozpj.net/blog

Сайта е в бета версия в момента, но имайте предвид, че всичко това вече работи. Сайта ще бъде скоро в тройката на гоогле при търсене за думичката "сайтове", скоро ще бъдат подкарани и seo урл адресите на кирилица навсякъде (сега работят само на някои места).

Надявам се Общността (директория не е точно, по скоро директория в комплект с още 100 неща) да ви хареса и да ви е полезна, до седмица ще работи на 100%. Само да отбележа, че ще бъде оценена помощта на тествалите сайта преди официалния му старт.

Пожелавам успех на всички колеги-оптимизатори.
 
Re: Български директории

Re: Български директории

супер :)
 
Последно редактирано:
Re: Български директории, които дават реален ли

Re: Български директории, които дават реален ли

www.eloico.com
година на домейн: 1998

Добавяйте, колкото желаете. Само спазвайте правилата
 
Последно редактирано:
Re: Български директории, които дават реален ли

Re: Български директории, които дават реален ли

urlbg.com

Като гарантирам, че ще остане дофолоу линкът, опростената регистрация, няма да се изискват реципрочни линкове и директорията ще си държи на реномето, като не пуска ниско качествени сайтове.
 

Горе