hosting
Searchengines.bg избра Супер Хостинг !
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 32

Тема: Как да извлечем максимума от социалките

w1ck3dgam3 не е на линия Senior Member

По подразбиране Как да извлечем максимума от социалките

Mobile Challenges

Здравейте, чудех се дали да не направим една дискусия относно т.н. социалки и bookmark сайтове и за това как да извличам максимума от тях.

Лично аз използвам iSOCBOX за по-бързо добавяне, но знам, че има и хора, които добавят ръчно.

Как според вас ще е най-добре да оформим новината преди да я публикуваме - заглавието и описанието.

За заглавието - как ще е най-добре? Същото като на статията от нашия сайт, спиннато - заместваме едни думи с техни синоними или си осигуряваме предварително 5-10 съвсем различни заглавия и използваме тях. Разбираемо е, че няма как за 60-70 мрежи да осигурим същият брой уникални заглавия.

За описанието - аналогични въпроси както за заглавието, само че тук вариантите са малко повече:

- пишем произволен текст, който не се съдържа в статията и го спинваме
    - пишем произволен текст, който не се съдържа в статията, но не го спинваме
    - взимаме фрагмет от статията и текста се спинва
    - взимаме фрагмент от статията, но текста не се спинва
    - взимаме 5-10 различни фрагмента от статията и ги използваме по отделно
    - пишем 5-10 или повече уникални текстчета и използваме тях

Очевидно е, че последният вариант звучи най-добре, но при 60-70 социалки, които съществуват в БГ, а може бройката им да е повече, дори да си играем да пишем уникален текст, той пак ще се дублира - просто защото не можем да измислим 60-70 уникални описания и за всяка социалка да пишем уникално съдържание.

Чудя се кой от всичките варианти е най-оптимален - и като време за изпълнение и като ефект за SEO.

Вие какво мислите?

Град
    Internet

По подразбиране Re: Как да извлечем максимума от социалките

Аз мисля, че не трябва да се отделя чак такова внимание на съдържанието за тези социалки. Това са слаби, краткосрочни връзки и да седна да им пиша уникално съдържание за описанията - няма да стане. Най-много някакъв спин и то за важните неща и ако софтуерът ни го поддържа автоматично.

А защо тези връзки са краткотрайни - защото ако не сте забелязали, повечето БГ социалки си трият старите постове от базата през определено време. Предполагам защото започват да товарят хостинга.
    SEO от Cloxy. Личен SEO блог на Васил Тошков. Бутон за споделяне SpodeliMe.com. Мега SEO конференция.

w3bs1t3 не е на линия Senior Member
    Град
    София, България

Както каза Васко социалките трият по-старите постове, което е гадно, пък и тежестта им в последно време е по-малка от преди. А по въпросите на Андрей:
    (това е какво аз правя)
    1. Пиша 2-3 заглавия съдържащи ключовата дума от статията и различни едно от друго.
    2. Пиша 10 описания, които спинвам и така стават 25.
    3. Следва ръчен събмит (около 40-50 мин. за 1 сайт по 62 социалки ако е в мое изпълнение), като логично на места се дублират описанията.
    И в обобщение в последно време не си давам толкова зор, защото отслабнаха самите социалки и не представляват толкова голям интерес за мен.

bloger не е на линия Junior Member

По подразбиране За: Как да извлечем максимума от социалките

При мен доста от трафика на един от блоговете идва от социалките. Добавям в не повече от 40 социалки сайта и макс 10 новината.

Ето какво правя:
    Пиша грабващо заглавие още на самата статия. Гледам да включа задължително ключовата дума или поне някой израз с нея.
    Ако е достатъчно грабващо и пълно го използвам в соц. Ако не е пише други 2-3 и ги използвам тях.

Текст - винаги пиша 2-3 изречения, които да вкарат читателя в темата. Почти никога не съм започвал веднага. Точно такива изречения вкарвам и по соц. Задължително гледам да има кл. дума/фраза поне веднъж.

cicano не е на линия Senior Member
    Град
    Varna

Пиша 10-ина различни заглавия, а основната статия я спинвам с Generating The Web. Работи много бързо и вади добри копия. Ключовата дума или фраза трябва да присъства. И после събмит в колкото социалки имам в списъка.
    Пиша в blog 7 за изработка на сайтове и оптимизацията им. Извършвам езикови гръцки преводи и харесвам Wordpress. google+

cybervn не е на линия Senior Member

По мои наблюдения най-добър резултат дават :

Заглавия : основното заглавие да е ключовата дума с най-голям процент от всички заглавия, плюс още 2-3, които съдържат дадената ключова дума, като има и варианти при които може да се класира сравнително добре социалка за long tail вариант на ключовата дума (безплатни еди си какво, евтини еди си какво ... и т.н.). Ако дадената ключова дума е много често използвана е препоръчително да се сложи някой знак накрая (примерно !), защото има социалки, които искат уникални заглавия. Оптималната дължина на заглавията е в порядъка 40 - 70 символа, като абсолютния минимум е 10.

Описания : спиннати описания, на 4-5 шингла и 10-15 % уникалност с цел да са максимум по едно описание на 3 сайта, като дори и по-високи стойности на шингла и уникалност дават по-добър резултат от просто 10 уникални описания разхвърляни по социалките. Колко ще са спиннатите описания, зависи вече колко добре е спиннато, каква е тематика и т.н. Оптималния вариант за дължина на всяко едно описание е в порядъка на 150 до 200 символа. От там нагоре има доста сърдити социалки, на които описанието им било дълго, а минимума е някъде около 50 символа.

Mepoooo не е на линия Senior Member

По подразбиране Re: За: Как да извлечем максимума от социалките

Цитирай Първоначално написано от cybervn Виж мнението
    4-5 шингла
    Аз да вмъкна едно въпросче - какво се има в предвид по шингла?

cybervn не е на линия Senior Member

bg-info не е на линия Senior Member

По подразбиране За: Re: Как да извлечем максимума от социалките

Цитирай Първоначално написано от cloxy Виж мнението
    Аз мисля, че не трябва да се отделя чак такова внимание на съдържанието за тези социалки. Това са слаби, краткосрочни връзки и да седна да им пиша уникално съдържание за описанията - няма да стане. Най-много някакъв спин и то за важните неща и ако софтуерът ни го поддържа автоматично.

А защо тези връзки са краткотрайни - защото ако не сте забелязали, повечето БГ социалки си трият старите постове от базата през определено време. Предполагам защото започват да товарят хостинга.
    Васко как така си трият публикациите после посещения от гугъл за тях от къде? То че големите бази товарят товарят, но не е решението в това да изтрием старото и да оставим само новото.
    YouNotepad.com PR3 Социална мрежа за социални контакти
    Директория за статии и блог постване Spodeli.eu !
    Игри от Bg Game Database, а за любителите на игри с коли една готина колекция от онлайн флаш игри.

Mepoooo не е на линия Senior Member

А за честотата на събмит в тези социалки ще даде ли някой съвет? Примерно за един сайт мисля да добавям почти всеки ден нова статия и да я събмитвам (URL-то на статията) в 70+ социални мрежи, които са ми в списъка като заглавията и описанията ще са спиннати. Това нали няма да се отчете като спам от търсачките? А самия събмит ще бъде ръчен, тъй като нямам isocbox, после ще го правя със софтуера.

Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПоследна

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си
  •