SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

OnPage SEO H1....H6 предложения

ge_or_gi

New member
Някой с мнение по въпроса за прескачане на "H" таговете за onpage seo. При положение че Н1 и Н2 са използвани както трябва следващите тагове вече са разбъркани и не са последователни и накрая завършва с Н1 отново, по принцип не е много добре по скоро се чудя дали е много зле ако се използва така.
 
Re: OnPage SEO H1....H6 предложения

Концепцията за тези тагове се сменя коренно в HTML5, при който всяка секция започва с нов H1 таг. Следователно търсачките нямат друг избор, освен засега да отчитат всички нива като едно.

Тоест, няма значение дали използваш h1 или h6, важното е заглавията ти да са в някакъв таг. В страниците на бъдещето ще има по много h1 тагове, всяка нова секция започва с такъв и ако има подзаглавия, те вече са h2, h3...
 
Re: OnPage SEO H1....H6 предложения

Само да вметна, че е важно преди да започнете да правите яките мизерии със сайтовете си. HTML5 не ви задължава да имате какъвто и да е H таг в секшъна, още повече да имате куп H1 тагове. Внимавайте с прибързаните действия :)
 
Последно редактирано:
Re: OnPage SEO H1....H6 предложения

Само да вметна, че е важно преди да започнете да правите яките мизерии със сайтовете си. HTML5 не ви задължава да имате какъвто и да е H таг в секшъна, още повече да имате куп H1 тагове. Внимавайте с прибързаните действия :)

Не мога да те разбера. Нали говорим за SEO? Според мен е добре отсега да се спазват семантичните правила, които ще важат в бъдещето. А и има много повече логика в тях. Семантичните структури от HTML5 отдавна се поддържат от всички браузъри, така че новите сайтове вече трябва да се правят според тях. Поне ние вече така ги правим.
 
Re: OnPage SEO H1....H6 предложения

Кое не разбираш, Тошков?
Да, не говорим за SEO, говорихме за H1 в <section> с всъщност се говорише и за SEO. Ти го спомена. За търсачките и какво да отчитали.

Иначе идеята на дискусията е, за какво да си блъскаш h1 ако не ти трябва?!
+ това е странно всичко да ти е H1, щото според семантиката на този език (нищо че с ХТМЛ5 има някакви нови модерни тагове), идеологията е да имаш йерархия в заглавията. Колко <title> тага имаш? един. В HTML6 може да почнат да се пишат по 16 title тага и това да не пречи на валидацията, но един документ има едно заглавие и под заглавия.

Но който иска да си пълни сорса с H1 тагове, окей! Волния Уили 2! Хубав фемили филм :)
Аз няма
 
Re: OnPage SEO H1....H6 предложения

С новата концепция се работи много по-лесно. Иначе не е ясно в сайдбара ми заглавията дали трябва да са h3 или h4?

Всеки може да работи както си иска, но с времето стандартът ще те принуди да работиш по новия начин. Да не говорим, че ако правиш голям сайт тези 6 нива за никъде няма да ти стигнат.

Но като ти се работи със стари технологии - работи си. Близките години няма да има значение, както вече казах, дали навсякъде използваш H1 или H6.
 
Re: OnPage SEO H1....H6 предложения

Близките години няма да има значение, както вече казах, дали навсякъде използваш H1 или H6.

Всичко е добре, освен твърденията ти, които звучат като даденост, без реални примери, урл-и към тестове и тн. Нали се сещаш за какъв обем код за редакция от страна на уебмастъри става дума, съответно и сайтове, на които се държи серпа. Доста сайтове са на такива cms, че едва ли скоро време ще ъпдейтнат кода до петия хтмл.

Лично на мен ми е интересно как се развива влизането на хтмл5 в оптимизацията на кода за търсачки, а и трябва да се следи.
 
Re: OnPage SEO H1....H6 предложения

Гена, не мисля, че е трудно да се погледнат H* таговете на големите сайтове, които имат добри позиции и да стане ясно, че нивото няма значение за SEO, просто защото до момента нямаше стандарт и всеки си прави каквото си иска. Но ако искаш, можем да направим и експеримент за целта, въпреки че ми се вижда излишно.

HTML5 поддържа и старите версии в себе си, така че не е проблем всеки да си форматира както си иска. Просто в стандарта има много повече логика и се работи много по-лесно с него.

Ще дам един пример. Имаш сайт, в който има публикации. Те са форматирани с HTML код, както е редно да са и тека се пазят в базата. Всяка публикация си има заглавие и подзаглавия. Ако спазвам старите разбирания, то главното ми заглавие трябва да е H2, примерно, защото това е наред спрямо заобикалящия код.

И какво става, ако утре сменя шаблона и на ред ми се падне друго, което го има и като стил в новия шаблон. Сменяме всичко в базата?

Затова публикацията се загражда в article секция и първото заглавие е H1, ако имаме подзаглавия, караме нататък. И колкото и да си сменям дизайна, няма значение, защото се позовавам на стандарта.
 

Горе