SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Проблем с кирилица (или шрифт) в шаблон за Open Cart

rainbow_kit

New member
Здравейте, колеги.

Закупих шаблон Fashion store на TemplateMela (Fashion Store OpenCart Template | TemplateMela.com). Нищо лошо, но като изтрих дефолтните категории и си направих свои забелязах, че изчезнаха от лентата с менюто. На всички е зададено да се показват в Горно меню. След малко играчка разбрах, че проблемът е само с текст на кирилица, латиницата излиза коректно. При превключване между БГ и EN версия на сайта се забелязва премигване на менюто с всички категории с имена на кирилица, но след това изчезват и остава само това, което е на латиница.
В зипа на шаблона има папка fonts с 5 шрифта в нея, но за съжаление в документацията не е указано къде точно трябва да се постави, а и не успях да намеря как и откъде се извикват те.
Бихте ли оказали малко съдействие да си оправя менюто?
 
За: Проблем с кирилица (или шрифт) в шаблон за Open Cart

За: Проблем с кирилица (или шрифт) в шаблон за Open Cart

Проблемът ти идва от там, че най- вероятно шрифтовете не са съвместими с кирилица. За да не изпадам в подробности ще ти кажа как да го оправиш, но буквите няма да са с такъв шрифт, както е показан а ще си е стандартен ариал.
Първото което е изтрий цялата папка с шрифтове- проблемът най- вероятно ще се оправи веднага, ако не отиваш на catalog > view > theme> дадената тема > template > common и редактираш header.tpl. От там изтриваш редът с дадения файл- при дадената тема ми излиза това:
<script type="text/javascript" src="catalog/view/javascript/jquery/Baskerville-Medium_100.font.js"></script>
... както и по- надолу редовете:
<script type="text/javascript">
Cufon.replace('#menu > ul > li > a', { fontFamily: 'Baskerville-Medium' });

Cufon.replace('.footer-static-links .footer-links-heading a', { fontFamily: 'Baskerville-Medium' });

Cufon.replace('.title', { fontFamily: 'Baskerville-Medium' });
</script>

На 99% мисля че така ще се получи и се надявам да съм помогнал, ако не пиши...
 
За: Проблем с кирилица (или шрифт) в шаблон за Open Cart

За: Проблем с кирилица (или шрифт) в шаблон за Open Cart

Благодаря ти, приятелю!
Изтриването на редовете свърши работа. Вярно, че буквите сега са на Arial, ама поне са там :) пък шрифтовете ще ги мисля - вече знам къде как се задават.

Жив и здрав да си!
 

Горе