Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвети за по-щастливи хора :)

Collapse
X
 • Филтър
 • Период
 • Показване на
Clear All
нови коментари

 • #46
  Затова се появява Религията, която във всичките си разновидности ни учи да бъдем толерантни, да помагаме, да носим щастието в себе си, първо да дадем, а не да очакваме да вземем и т.н.

  П.С. Трябваше да дам "коментар", ама с тази нова система не видях, че има такава опция, а и сигурно още не известява.
  Последна редакция от TheCrazyBastard; 06-04-2014, 09:19 AM. Reason: П.С.

  Коментар


  • #47
   Религиите принципно са добри в основата си, обаче масово хората ги тълкуват грешно нещата и така религиите успяват да направят и много вреда. Има толкова много заблуди, нелогични обяснения и страх в религиите, че доста хора се отказват от идеята за Бог и от духовното си развитие изцяло. Което е лошо. Човек може съвсем спокойно да вярва в Бог, да мисли за него, да се моли, да се развива духовно и т.н. без да е част от която и да е религия и без да спазва никакви религиозни закони и традиции и т.н. То темата е много дълга за религиите де, та ще спра до тук .

   Коментар


   • Guest's Avatar
    Guest commented
    Editing a comment
    PWND !
    ( ето ти десет символа, musheen-о скудоумна )

  • #48
   -----------------------------------------------------------------------------
   Съвет 16

   Да премахнем омразата.

   Щастливият човек не може да таи в себе си омраза или някакви други негативни чувства. За това е важно да можем да простим всяко нещо.

   Има един трик как да направим това. Когато някой човек ни причини нещо, което ни кара да го мразим, ние можем да обърнем емоцията в друг вид и по-точно в съжаление. Това става като с няколко изречения на ум обясним на своя мозък неща от сорта на:

   "Той щом е напрваил еди си какво, значи изобщо не може да си контролира емоциите. Той е със слаб характер. Може би няма и достатъчно житейски опит. Горкия човек. А и сигурно е генетически заложено в него за има такова поведение. Да, той не е виновен за гените си. Добре че аз не съм така. Също може и обстановката му на израстване да не е била добра и лошото отношение към него като е бил дете да е довело до това. Това е формирало проблеми и големи слабости в характера му."

   И така нататък си обясняваме как този човек от слабост, липса на контрол, лоши условия на живот и т.н. ни е причинил това нещо. Все неща над които няма контрол. И така заместваме омразата с много по-добрия вариант да го съжаляваме и да изпитвате съпричастност.

   -----------------------------------------------------------------------------

   Коментар


   • scoobydoo
    scoobydoo commented
    Editing a comment
    Не се разбираш с технологиите ли? Това разбрах аз поне от това, което каза . Не е присъщо това за членове на този форум .

   • Guest's Avatar
    Guest commented
    Editing a comment
    Naw, разбирам се доста над средно планетарното ниво, но доста често скудоумната, линеарна, ограничително тъпа, скована и анти-окриляща techoLOLogy ми вбесява da living ****ing shit с глупостта си, което и написах !

   • Guest's Avatar
    Guest commented
    Editing a comment
    Повече от дузини пъти на ден ме спъва и се изпречва на пътя на полета на мисълта

  • #49
   Thanks for this, you have told a very beautiful formula of happy living.

   Коментар


   • #50
    Thanks for this, you have told a very beautiful formula of happy living. Find the reason to be happy, else this world will make you cry.

    Коментар

    Изчакайте...
    X