Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвети за по-щастливи хора :)

Collapse
X
 • Филтър
 • Период
 • Показване на
Clear All
нови коментари

 • scoobydoo
  започна тема Съвети за по-щастливи хора :)

  Съвети за по-щастливи хора :)

  Незнайно защо ми хрумна идеята да публикувам всеки месец по един съвет, който ще помогне да бъдем малко по-щастливи. И тъй като едно от нещата, които реших да правя е да обръщам повече внимание на разни произволни идеи, ето правя го.

  Всеки месец по 1 съвет. Така който смята да почне да ги следва, ще може лесно да направи промяната. Трябва да прави само едно нещо или да промени само едно нещо. До другия месец ще свикне и вече ще му е навик и така пак ще трябва да промени едно нещо и т.н. Така, ето първия съвет.

  -----------------------------------------------------------------
  Съвет 1

  Има моменти, в които не се чувстваме приятно. Криво ни е заради нещо или няколко неща, които са станали на скоро. Става дума за едно такова остатъчно негативно чувство, което ни се запечатва за дълго време след някакъв спор или проблем в работата например. Заради него цялата ни ментална нагласа за този ден се е променила, както и отношението ни към хората и към всичко като цяло.

  Това е много вредно и не само, че намалява продуктивността ни, ами и носи след себе си още негативизъм и лошо отношение. Без съмнение прави нас, а и околните, по-нещастни.

  Интересното нещо, което забелязах (съдейки по себе си) е, че това, негативно чувство, остава наш спътник за толкова време, че дори в един момент не си спомняме какво го е предизвикало! Ако се замислим ще се сетим, но реално стоим, работим си или правим нещо и сме намръщени. Буквално сме намусени и негативни и си продължаваме с дневните задачи.

  Първия съвет е следния. Всеки път, когато осъзнаете, че се намирате конкретно в състоянието описано по-горе, от днес нататък правете следното: Спрете за малко каквото правите и проведете на бързо следния разговор на ум със себе си: Защо ми е криво? Хмм.. А, да. Скарах се преди малко с еди кой си (примерно). И на всичкото от горе си порязах леко пръста след това (примерно). Тези събития ме карат да се чувствам зле в момента. Хмм.. Това ли било само. Хех. Че то това е нищо. Напълно нормални неща от ежедневието. Все част от играта наречена живот. Аз дори мога да се справя и с много повече от това. Аз съм най-големия . Хе хе.

  Нужни са само около 30 секунди за такъв диалог със себе си и сте готови. Продължете с работата си. Не е нужно да е точно същия, но следвайте схемата: 1) Каква е причината? 2) Омаловажаване на причината 3) Възвеличаване на аза.
  -----------------------------------------------------------------

  Вземете решение още сега да следвате този съвет от сега нататък всеки път в такава ситуация. След време дори няма да е нужно да го правите. За да е по-сигурно, че ще следвате това свое решение, запишете го на лист или тук във форума или го кажете на някой, защото ако само си го помислите може да се скатаете после. Но ако го кажете и споделите, ако се скатаете, ще излезе че сте излъгали. Това е трик за по-голяма дисциплина.

  Втория съвет след около месец, до тогава практикувайте този .

  Поздрави.
  Последна редакция от scoobydoo; 27-04-2012, 02:36 PM.

 • buytiktokfollowers
  replied
  Thanks for this, you have told a very beautiful formula of happy living. Find the reason to be happy, else this world will make you cry.

  Leave a comment:


 • buytiktokfollowers
  replied
  Thanks for this, you have told a very beautiful formula of happy living.

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest commented on 's reply
  Повече от дузини пъти на ден ме спъва и се изпречва на пътя на полета на мисълта

 • Guest's Avatar
  Guest commented on 's reply
  Naw, разбирам се доста над средно планетарното ниво, но доста често скудоумната, линеарна, ограничително тъпа, скована и анти-окриляща techoLOLogy ми вбесява da living ****ing shit с глупостта си, което и написах !

 • scoobydoo
  commented on 's reply
  Не се разбираш с технологиите ли? Това разбрах аз поне от това, което каза . Не е присъщо това за членове на този форум .

 • Guest's Avatar
  Guest commented on 's reply
  Най-големи затруднения изпитвам не с живи човешки създания и каквито и да е други същества, но с неособено кооперативната и значително скудоумна technoLOLogy...
  Но това е ПРОЦЕС, не състояниyeah

  Мир, Любов, ЩастиYEAH и БлагоДенствиYEAH to y'all !

 • scoobydoo
  replied
  -----------------------------------------------------------------------------
  Съвет 16

  Да премахнем омразата.

  Щастливият човек не може да таи в себе си омраза или някакви други негативни чувства. За това е важно да можем да простим всяко нещо.

  Има един трик как да направим това. Когато някой човек ни причини нещо, което ни кара да го мразим, ние можем да обърнем емоцията в друг вид и по-точно в съжаление. Това става като с няколко изречения на ум обясним на своя мозък неща от сорта на:

  "Той щом е напрваил еди си какво, значи изобщо не може да си контролира емоциите. Той е със слаб характер. Може би няма и достатъчно житейски опит. Горкия човек. А и сигурно е генетически заложено в него за има такова поведение. Да, той не е виновен за гените си. Добре че аз не съм така. Също може и обстановката му на израстване да не е била добра и лошото отношение към него като е бил дете да е довело до това. Това е формирало проблеми и големи слабости в характера му."

  И така нататък си обясняваме как този човек от слабост, липса на контрол, лоши условия на живот и т.н. ни е причинил това нещо. Все неща над които няма контрол. И така заместваме омразата с много по-добрия вариант да го съжаляваме и да изпитвате съпричастност.

  -----------------------------------------------------------------------------

  Leave a comment:


 • Guest's Avatar
  Guest commented on 's reply
  PWND !
  ( ето ти десет символа, musheen-о скудоумна )

 • scoobydoo
  replied
  Религиите принципно са добри в основата си, обаче масово хората ги тълкуват грешно нещата и така религиите успяват да направят и много вреда. Има толкова много заблуди, нелогични обяснения и страх в религиите, че доста хора се отказват от идеята за Бог и от духовното си развитие изцяло. Което е лошо. Човек може съвсем спокойно да вярва в Бог, да мисли за него, да се моли, да се развива духовно и т.н. без да е част от която и да е религия и без да спазва никакви религиозни закони и традиции и т.н. То темата е много дълга за религиите де, та ще спра до тук .

  Leave a comment:


 • TheCrazyBastard
  replied
  Затова се появява Религията, която във всичките си разновидности ни учи да бъдем толерантни, да помагаме, да носим щастието в себе си, първо да дадем, а не да очакваме да вземем и т.н.

  П.С. Трябваше да дам "коментар", ама с тази нова система не видях, че има такава опция, а и сигурно още не известява.
  Последна редакция от TheCrazyBastard; 06-04-2014, 09:19 AM. Reason: П.С.

  Leave a comment:


 • scoobydoo
  replied
  --------------------------------------------------------------------------
  Съвет 15

  Следващия ми съвет, който все повече се стремя и аз да спазвам и напоследък се убеждавам че работи, е свързан с даването.

  Иска ни се само да вземаме без да даваме, или да даваме малко, но да получим много, но Вселената не е устроена така. Не знам защо все ние хората гледаме обрано на нещата, ама ето и тук пак така се получава.

  Интересното е, че точно когато даваме повече, тогава почваме и да получаваме повече. А ние често си казваме, ех само да взема това, и ще дам или даря онова. А Вселената стои и ни гледа, мислейки си: Когато даде, тогава ще му дам, хаха.

  За да бъдем в синхрон с Вселената ние трябва да позволим на енергията да тече през нас. А не да се опитваме да я задържаме. Така се спира естествения поток и се получава запушване. А за да тече енергията през нас ние трябва да даваме, тогава ще може да получим нова енергия. Под енергия разбирайте всичко.

  Най-трудното е когато например имаме голям недостиг на Х и този Х правим всичко възможно да го увеличим. И в този момент Вселената ни поставя в ситуация, в която някой ни иска Х. Веднага можем да кажем, о точно сега супер много ми трябва Х и едвам го събирам и да откажем, имаме си добро оправдание. Все повече се убеждавам обаче, че точно в тази ситуация трябва, противно на логиката, да дадем Х на човека, колкото и да ни е трудно. Тогава Вселената почти веднага ни награждава с още повече Х от колкото сме дали. И това често става по начин, който не сме и очаквали.

  Много са интересни общо взето тези неща. Има доста природни закони, които не се изучават и е трудно да се наблюдават и изследват, но въпреки това си действат както останалите физични, химични и други закони, които изучаваме в училище.

  Та всичко това е свързано със щастието. Самото даване винаги ни носи щастие, това е заложено дълбоко в същността на човека. Пробвайте редовно да давате разни неща на вашите близки (или непознати също може) и ще видите че едно щастливо чувство ще се загнезди във вас. Това е награда че следвате законите на Вселената.
  --------------------------------------------------------------------------
  Последна редакция от scoobydoo; 20-03-2014, 08:45 PM.

  Leave a comment:


 • scoobydoo
  commented on 's reply
  @SeoKungFu
  Моля . За основата на щастието четох в "Седемте навика на високоефективните хора". Те там по друг начин малко го наричаха ако не се лъжа, ама нищо. А и тука го украсих и с други мои идеи и възгледи. Но основната идея е от там.

 • Guest's Avatar
  Guest commented on 's reply
  Прекрасно е, БлагоДаря ти !

 • scoobydoo
  replied
  --------------------------------------------------------------------------
  Съвет 14

  Добре е всеки от нас да си изгради (може мисловно, а още по-добре и на хартия) нещо като основа на щастието.

  Сещайки се за тази основа, ние винаги можем да стигнем до извода, че сме щастливи. Тя е като основа на сграда и трябва да бъде изключително стабилна. Освен това трябва да имаме пълен контрол над нея.

  Примерно грешни основи са: пари, семейство, красота, младост и т.н. Всяко едно от тях, можем да изгубим и тогава ще се счупи нашата основа и ще се срутим.

  Правилна основа са например нашите принципи и доброто, което сме направили. Само ние контролираме нашите принципи и никой не може да ни ги отнеме. А доброто, което сме направили никога няма да изчезне.

  Когато имаме правилна основа и се срещнем с тежка ситуация, която се опитва да ни събори, основата винаги ще остава стабилна. Ще си кажем например:

  Моята душа (тоест аз) е безсмъртна, ще живея и ще се развивам вечно, моите принципи са правилни, това, което правя е полезно за хората. Бог е винаги с мен. Каквото и да става, дори и света да се разцепи на две, това няма да се промени и за това съм винаги щастлив и спокоен.
  --------------------------------------------------------------------------

  ДОБАВКА: Ако нямате изградени добри принципи или не правите добро, то захващайте се с тези неща
  Последна редакция от scoobydoo; 03-02-2014, 01:58 PM.

  Leave a comment:

Изчакайте...
X