Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Друпал конференция

Collapse
X
 • Филтър
 • Период
 • Показване на
Clear All
нови коментари

 • Друпал конференция

  Drupal конференция за трета поредна година в България

  На 16 и 17 ноември 2013 година в София ще се проведе третата Друпал конференция за България. Събитието е посветено на популярната система за
  управление на съдържание на уебсайтове - Drupal. Друпал представлява безплатна система, с помощта на която потребителите могат бързо и лесно да създават своите интернет страници. Това може да са както любителски сайтове и блогове, така и сложни професионални уеб решения
  с милиони посетители. Известни сайтове, които използват тази система са :

  the Economist, The White House, NASA, United Nations, British Government, Sony,BMG Musicbox, Stanford, Duke University, Reuters, CNN, BBC Magazines, Amnesty
  International, MTV UK и много други.


  Друпал е една от най-използваните системи с отворен код. Програмисти от цял свят помагат за постоянното развитие на платформата. При създаването на сайт с Друпал потребителят има възможност да използва множество модули, благодарение на които системата има приложение в различни области.

  Конференцията ще се проведе в учебните зали на Telerik Academy. В програмата са предвидени сесии както за начинаещи, така и за напреднали.

  Основна тема на събитието е използването на Drupal платформата за изграждане на сайтове за електронна търговия. Присъстващите ще имат възможността да посетят и редица демострации. Интересен момент ще бъде предствавянето на проект онагледяващ как 1000 уеб сайта могат да бъдат заменени само с една платформа (Друпал).

  Гост-лектор на събитието ще бъде Робърт Дъглас- съавтор на първата книга, издадена за Друпал и технически редактор на Pro Drupal Development.

  Професионалния си опит ще споделят също програмисти от Сърбия, Гърция и Македония.

  Конференцията се организира от Фондация “Друпал-България”.

  Дата: 16 и 17 ноември 2013г.

  Местоположение: Академия на Телерик, ж.к. Младост 1А, бул.“Александър Малинов“ 31, гр.София България

  За повече информация, регистрация, билет и теми на сесиите посетете уеб-страницата на събитието www.drupalcamp.bg

  За повече информация за Друпал системата и нейното приложение посетете www.drupal.org или страницата на българската Друпал Фондация www.drupal.bg.

  Ако се интересувате кои страници и компании използват Друпал посете http://websites.usandv.com/
Изчакайте...
X