Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли ми фирма, при започване на онлайн бизнес ?

Collapse
X
 • Филтър
 • Период
 • Показване на
Clear All
нови коментари

 • Трябва ли ми фирма, при започване на онлайн бизнес ?

  Здравейте, пороворих се малко из форума, но не намерих отговор на въпросът ми. Така де, започвам онлайн бизнес, наех фирма, направихме онлайн магазин и всичко до тук добре. Водя се вносител на продуктите, мисля. Тъй като ги купувам от чужбина и ги продавам тук с надценка или поне това ми е идеята. Големият въпрос е, трябва ли ми фирма, за да се случва всичко легално ? Порових се и чух различни мнения, някой ми казват, че задължително трябва да издавам касови бонове, което е невъзможно без фирма, но пък за мен не е логичко, след като разплащанията няма да се случват по банков път, т.е с карти. Понеже не съм много компетентен по темата, търся отговори тук. Благодаря предварително!

 • #2
  Ако искаш всичко да ти е наред и да нямаш проблеми - ДА, трябва ти фирма. Може да нямаш касов апарат, тъй като куриерските фирми предлагат една такава услуга, но фирма - задължително.

  Коментар


  • #3
   Първоначално публикувано от djidja83 View Post
   Ако искаш всичко да ти е наред и да нямаш проблеми - ДА, трябва ти фирма. Може да нямаш касов апарат, тъй като куриерските фирми предлагат една такава услуга, но фирма - задължително.
   Може ли малко повече информация по темата? За какво по-точно ми трябва ? И какви проблеми мога да имам ?

   Коментар


   • #4
    Кажи какво по-точно те интересува, за да ти обясня.
    Иначе фирма ти трябва, защото като те надушат от НАП или пък някой недоволен клиент реши да си търси правата, и ще изгориш.
    След като имаш онлайн магазин, трябва да имаш и фирма - трябва да плащаш данъци и осигуровки на тая държава, не може само ти да се облагодетелстваш - и държавата иска. А и ако аз примерно имам фирма, купувам си нещо от твоя онлайн магазин, но ми трябва фактура - ти от къде ще ми я нарисуваш?
    Без фирма може да продаваш като физическо лице в olx, bazar и други подобни сайтове.
    Последна редакция от djidja83; 19-11-2016, 05:02 PM.

    Коментар


    • #5
     Денислав, ако извършваш търговска дейност, трябва да имаш регистрирана фирма. Регистрацията не е скъпо нещо, става лесно и бързо. Но ще трябва да плащаш всеки месец осигуровки, които са около 120 лв на месец.

     Всички други варианти, които мислиш, са абсолютни глупости.

     Коментар


     • #6
      Денислав, в твоя случай - задължително! Не продаваш услуги на свободна практика, а купуваш и продаваш стоки. Както каза pamir, разходите не са големи (стига да имаш приходи ) - първоначално малко разходи за държавни такси, адвокат, банкови сметки, начален капитал, след това стотина лева осигуровки на месец (ако си сам във фирмата), месечна сума за счетоводител... като някакъв абсолютен минимум поне 250 лв на месец са за такива разходи.

      В момента нарушаваш поне няколко закона.
      Save
      Save
      Последна редакция от Илиев; 01-12-2016, 02:02 PM.

      Коментар

      Изчакайте...
      X