SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Business акаунт в Paypal и комисии?

SeoLab

тел. 0894764273
Здравейте,
въпросът ми е към тези които имат опит в работата с пейпал.
Какъв % комисия взима системата при бизнес акаунта?
Еднакъв ли е или е различен, според сумата?
Ако е различен, как се формира комисията?
Ако има някакви други тънкости, ще се радвам да споделите.
Предварително благодаря за съветите.
 
Re: Business акаунт в Paypal и комисии?

В момента в който достигнеш 2550 долара оборот за година ти искат да им изпратиш сканирани копия на документи за самоличност и т.н. - трябва да се вижда името ти, снимката и адреса ти на тях. Не ги ли пратиш акаунта се съспендва.

Комисионната е в размер на 1-2%, на 200 долара превод към кредитната ми карта ми взимат 2 евро. Парите идват бързо до БГ, проблема е че Българските банки ги бавят след това доста.

Пример: пускам си парите, 2 работни дена след това получавам известие че парите с в бг банката, питам банката а те ми казват че трябва да чакам защото не са ги осчетоводили. Така накрая след 5-7 работни дни ги получаваш.
 
Re: Business акаунт в Paypal и комисии?

Аз още преди години минат тези обороти и започнаха да ми искат въпросните данни. На мен не ми се занимаваше и така и не им ги пратих. Писаха ми по 2-3 пъти на ден. Накрая се спряха. Сега съм си на стандартен акаунт и си работя без нищо да ми искат. На ми закриха акаунта.
 
Re: Business акаунт в Paypal и комисии?

А бизнес акаунта не може ли да е на фирма?
Или трябва да е на лице?
И за комисиите, няма ли някъде информация, където да се прочете точно кога, какво и колко взимат?
Въпроса е когато на мен ми плащат, какъв % ще ми удържат от сумите.
С този акаунт аз практически няма да плащам.

Иначе за свалянето не ме притеснява.
Аз сега ползвам Премиер, но е на мое лично име.
Искам да направя нов акаунт, който да е фирмен.
 
Re: Business акаунт в Paypal и комисии?

cloxy, не знам как е било преди... акаунта си работи, но не можеш да теглиш пари. Аз съм се оправил, отдавна сканирах и пратих данните но нека хората знаят: нямаш шанс в момента да работиш с този акаунт ако не се съобразиш с изискванията им - това бе преди 2 месеца.
 
Re: Business акаунт в Paypal и комисии?


Мерси много, точно това ми трябваше.
За "комисиите" да ме извинят тия дето се дразнят, но когато над 10 години казваш, четеш и слушаш "комисии", в един момент почваш да си мислиш, че така е правилно :)
 
Re: Business акаунт в Paypal и комисии?

Ако ти плащаш комисионната е 3% върху сумата. Ако получаваш плащане комисионната е 3%. Поне такива бяха миналата година иот тогава не съм ги проверявал, но мисля, че няма промяна. Въпреки комисионните за мен са един от наи -удобните начини за онлайн плащане. Не пишеш никъде данните на картата ти и аконещо се скапе можеш да искаш възстановяване на парите ти в срок от 30 дни.

Едит: Поправих цифрата при получаване на плащане. Сменили са я определено.
 
Последно редактирано:

Горе