SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

​Как се става Google Adwords Partner? Тестове, Въпроси, Отговори и Съвети.

hristomitkov

New member
Предполага се, че една голяма част от членовете на форума са наясно с нововъведенията в AdWords и по-точно нововъведенията в програмата им за сертифициране (GCP). Накратко: вече няма Google Engage и платени тестове, а Google Partners и безплатни тестове. Партньори на Google Adwords могат да бъдат акаунт мениджъри, консултанти, собственици на рекламни агенции и всеки друг, който се занимава с реклама. Важното е да се демострират умения и знания като се вземат поне 2 изпита.

Google Certified Partner?
Основни изисквания:
  • Връзка на My Client Centre (MCC) с профила ви в Google Partners
  • MCC с 90 дни активност и покриване на минимални изисквания за „performance & customer care”
  • Минимум 10 000$ в рамките на 90 дни, считано от деня, в който МКЦ е свързан с акаунта в Гугъл Партньори
Individually Qualified?
Основни изисквания:
  • Задължително да преминете успешно изпита Fundamentals и един от изпитите за напреднали Display или Search. След като вземете два от изпитите сте Individually Qualified без изискване за минимална похарчена сума.
Google Certification Exams?
Съвети за успех:
  • Четете инфото в GCP, Adwords Help, Official AdWords Community
  • Създавайте кампании, тествайте инструменти и функции, създавайте отчети и сравнявайте резултатите.
  • Търсете, оценявайте и споделяйте полезната информация
 
Последно редактирано:
Аз отдавна си мислех да ги взема тези тестове, но едното им условие от- "Минимум 10 000$ в рамките на 90 дни, считано от деня, в който МКЦ е свързан с акаунта в Гугъл Партньори"
е малко по- сложно за изпълнение, но и те си имат право. Това не е за всеки.
 
Аз отдавна си мислех да ги взема тези тестове, но едното им условие от- "Минимум 10 000$ в рамките на 90 дни, считано от деня, в който МКЦ е свързан с акаунта в Гугъл Партньори"
е малко по- сложно за изпълнение, но и те си имат право. Това не е за всеки.

Къде го прочети това условие?
 
Аз отдавна си мислех да ги взема тези тестове, но едното им условие от- "Минимум 10 000$ в рамките на 90 дни, считано от деня, в който МКЦ е свързан с акаунта в Гугъл Партньори"
е малко по- сложно за изпълнение, но и те си имат право. Това не е за всеки.
Вчера един колега сподели, че на условието за 10 000$ се отговаря сравнително лесно... с един нормален клиент от Америка или Канада :).
 
Що за условие е това за българския пазар?
Винаги съм си мислел че Гугъл имат счетоводство като мутрите, с 2 графи: ми даде, му взех.
Само, че няма как да стане така.
На това условие ще отговоря с ДРУГО разпределение на рекламните бюджети които управлявам.
.Ще редуцирам разходите за adwords, пък ако ще и да не съм им партньор
party.gif
 
Само една поправка - изискваната активност е 60, а не 90 дни.

А performance и customer care се отнася до:

- добавяне на негативни думи;
- различни видове таргетиране;
- използване на phrase match;
- и тем подобни.

Има и още едно изискване, поне един човек в екипа да е Qualified Individual, т.е. някой да е преминал поне 2 от изпитите за квалификация.

И последна добавка. Трябват $10 000 за 90 дни, независимо кога. Тоест, не е нужно като създам профила си, през първите 3 месеца да напраея $10 000. Може и след една година, но достигна ли ги (в рамките на 90 последователни дни), ставам партньор.

Имайте предвид, че изискванията не са еднократни. Ако не достигате парични праг редовно, не си взимате изпитите или спрете да отговаряте на някое условие, то първо ще Ви информират, но след това ще Ви махнат като партньор.
 
Благодаря на fozzy за допълнението.

През октомврийския Google семинар в Бетахаус стана на въпрос, че при получаване на значка "Google Partner" ще се обърне специално внимание на това дали се използват новите практики и инструменти в Adwords – extensions, remarketing, conversion optimiser, mobile ads и стандартните практики за подобряване на ефективността, като цяло. Стана ясно, че крайната цел е високото качество на кампаниите и оборота няма толкова голяма тежест при промяна на статуса.

Служител от поддръжката на Google AdWords ми спомена, че ако общото представяне в MCC е добро и се поддържа сума близка до 10 000$, примерно 9700$ не биха се поколебали да променят статуса на Парнтьор. Също така няма да цепят секундата за да ти го отнемат.

От личен опит, (като човек, който продава тази услуга от 2006г.) мога да кажа, че минималния оборот спокойно се поддържа с 10-15 малки клиента или само с два-три солидни. Някои рекламират целогодишно, други сезонно и при подобен малък брой клиенти се получават временни отливи.
За фирми, които са тясно специализирани в тази област е нормално да поддържат месечен оборот за Google над 15 000 $ (само от български клиенти). Повечето самостоятелни AdWords специалисти, които познавам (или са ми известни) работят с чуждестранни клиенти и обслужват една-две фирми, а тези които работят с български клиенти си правят еднолични фирми и поддържат около 20 клиента.

В общи линии Google добре са си направили сметката и се очаква да имат повече малки партньори (фирми от един или двама специалисти). Логично е фирмите, които имат добро представяне и висок оборот да получават клиенти директно от Google, но на семинара стана ясно, че пренасочването на клеинти ще се определя не от оборота, а от качеството на обслужването. В профила на всеки партньор се посочва кои мрежи на Google познава и с какви бюджети работи. Тези данни се сравняват с получените резултати от MCC и „грижи и обслужване на клиентите“, а оторизираните лица взимат решение към кой партньор да насочат нов клиент. Ако сте силни в контекстана и дисплейна реклами и 2/3 от оборота ви отива за тези мрежи е ясно, че няма да ви изпратят клиент за търсачката.

Всеки, който има MMC би трябвало да получава покани за семинарите на Google. Препоръчвам ви да ги посещавате, защото можете да получите информация директно от официлани представители и от компетентни специалисти.
 
Последно редактирано:
Здравейте Колеги,

преди броени дни публикувахме последната статия от поредицата Google Certification Exams .
Желая ви успех!
 
Последно редактирано:

Горе