Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запитване за проект за микронишови сайтове

Collapse
X
 • Филтър
 • Период
 • Показване на
Clear All
нови коментари

 • Запитване за проект за микронишови сайтове

  Здравейте !
  От известно време съм се запалил по интернет маркетинга и ровейки тук там попаднах на следната идея(публикувана преди около половин година)на един човек:
  Инвестира се в изработването,оптимизацията и популяризацията на около 50 качествени микронишови сайта,работещи с АдСенс.От партньора му осигуряване на финансите,от него поръчването им на правилните хора(твърди че има бизнес в сферата на маркетинга и може да ги изработи и сам,но предпочита услугите на опитни маркетолози),както и оптимизацията и популяризацията им за да носят печалба в дългосрочен план.След това се делят печалбите.
  По негови думи закупуването на 25 сайта изработени от опитен маркетолог биха стрували 1500-2000 лв.и би отнело около месец да се получат.След това с още около 2000 лв. щял да приложи знанията си и неговото ноу-хау в интернет маркетинга за да направи сайтовете по-популярни,както и по-печеливши-това също около месец.С две думи - около 4000 лв. и 2 месеца за 25 сайта изпълнени от-до.След като тези 25 сайта са готови,им се дава месец-два за да се види какви приходи горе-долу ще докарват.По негови думи принципно една нормална печалба от 25 сайта за месец е около 2000 лв.Според него печалбата ще тече неопределено време-2,5 години,може и повече,не се знае.Разходите по поддръжката на 25 сайта била от порядъка на 1000 лв.на година.

  Сега изникват въпроси и тук идвате на помощ вие:
  -Като хора,които са в тази сфера как ви се струва цялостната идея?Това търсене на лапни шарани ли ви прилича или може да се окаже добър проект?
  -Щом той ще свърши цялата работа,а си търси само инвеститор,защо не ги направи със собствени средства и да не дели с никой?Дали причината е за да поеме някой друг риска или е възможно да има и друго нещо?
  -При този казус какви договори и документи трябва да се подписват за да не се окажеш набутан и сайтовете да станат негова собственост и ти да пиеш една студена водица?Може би се създава "оод" или някаква друга форма на дружество?
  -Какво е разумното съотношение на поделянето на печалбата между страните?
  -Други възможни подводни камъни ?

  Благодаря предварително !

 • zlege
  replied
  Как така не могат да се изкарат пари ?? То ако не можеше да се изкарват нямаше да има 32424 теми в раздел адсенс и хората нямаше да се занимават с това.Въпроса е дали изглежда правдоподобно написано предложението му...а дали е точен човека това е отделен въпрос..

  Leave a comment:


 • eclipze
  replied
  От статистическа гледна точка първата схема е по-ниско рискова, при малък капитал теоретично е по-устойчива от гледна точка на переспектива за развитие.

  Но правилно си си задал въпроса "Защо аджаба, като може де се изкарат тези пари не ги изкарва, а се занимава да ги предлага на друг" отговора е прост "НЕ могат, това е типичен за интернет полуизмамен маркетинг ловящ фантазьори, вярващи и оптимисти."

  С други думи - не се занимавай с глупости

  Leave a comment:


 • irgy.net
  replied
  Според мен вече е самоубийствена такава стратегия. 50 сайта.. ще ви е необходим огромен екип за оптимизацията им. Това вървеше преди няколко години, като се ползваха разни софтуери за подпомагане. В момента не върви и Гугъл набляга на качествените и силни сайтове, такива в които редовно се публикува, които са големи и обхващат цели ниши.

  Т.е от тази гледна точка по добре да си инвестираш парите в един сайт в някоя перспективна ниша и редовно да се публикува в него. Да е с хубав дизайн, да е лесен за навигация, да кара потребителите да се връщат в него. Може и да надскочиш 4000 лв разходи за първите няколко месеца. А пък печалбата силно зависи как ще се развие сайта. Няма гаранция.

  Както няма гаранция и за горната схема с 50 сайта

  Leave a comment:

Изчакайте...
X