SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Блог към сайт

trifonova

New member
Здравейте, Отново имам дилема :)

Имам нов онлайн магазин конкретно за определен тип продукти. Искам да създам Блог към сайта, в който да пускам полезна информация, съвети и т.н. Бях чела, че не е добре този блог да е създаден към сайта, т.е. да се пускат статиите от админа на сайта (сайт.ком/blog), за да не се отвлича вниманието от основната идея - онлайн магазин. А е по-добре да е на отделна по-опростена платформа и да линквам от блога към продукт в сайта, както и в самия сайт да има отделен таб примерно с "Блог" с линк към другия сайт (блог/сайт.ком). Н според мен 2рия вариант би се приел като съвсем нов сайт и по-скоро би бил конкурент на основния ми, отколкото да му помага.

Някой ще сподели ли, ако е имал подобни терзания :) Благодаря предварително.
 
Най-добре да е към самия сайт, тоест директория /blog/ . Ако е отделен домейн или поддомейн, се започва от началото като SEO, а и няма толкова да помага на основния сайт.

Ако системата на магазина поддържа функционалност за блог, най-добре чрез нея да се направи. Добре е всеки сайт централизирано да се управлява само от една система.
 

Горе