SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Google тества преглед в SERP

Re: Google тества преглед в SERP

И при мен се появи до сега го нямаше:). Хубавото е, че при преглед на тъмбса който саздава има пак клик към сайта и това че доста се бави при създаването му поне при мен е така :).

Вчера го активираха за всички май
http://googleblog.blogspot.com/2010/11/beyond-instant-results-instant-previews.html
 
Re: Google тества преглед в SERP

логнете се и вижте този линк
http://www.google.com/landing/instantpreviews/

значи мен ми допада как изглежда, на всички сайтове има снимки на каквото и да е търсене, цъкнеш ли веднъж лупата вече се показва при mouseover

не може да се чете текста от картинката само показва къде се намира ифото под линка в страницата
 
Re: Google тества преглед в SERP

логнете се и вижте този линк
цъкнеш ли веднъж лупата вече се показва при mouseover
това и аз щях да кажа. сега си мисля, че това може да е добре за сайтове тип магазин, особено ако хващат окото като дизайн, тогава даже на 5-6 позиция може да си и пак при тебе да влезнат а не при първия.
Сега вече всяка БГмама ще ждитка мишката от 1-10 резултата и ще се кефи на картинките :)
Вече за адвордс-хранилки може и да сдуха малко бизнеса.
 
Re: Google тества преглед в SERP

Няма да се учуда, ако дадат възможност да се разхождаш в превюто и да гледаш цялата страница.

Аз даже пробвах да видя дали мога да слайдна маркирания текст от превюто. И като видях, че не може гледах малко тъпо. Наистина очаквах да са го направили така :)
 
Re: Google тества преглед в SERP

Такава дискусия от кога не е имало.
За това привю можем да изкажем специални благодарности на другаря стив джобс и привюто в неговата операционна система. Един мой приятел си свали три пдф книги, за да може да показва колко е готино привюто. Явно и в гугъл са на това мнение.
Не виждам с какво е точно полезно. Максимум виждаш снипета или картата. Единствения случай, в който ми се струва полезно е когато търсиш някой сайт, на който вече си бил. Спомняш ли си криво ляво как изглежда, но не и как се казва.
По-нагоре някой спомена кофеин. Имам чувството, че от миналата година насам от кофеин и тоя мейдей се работи усърдно само в това да дадат поднесат повече резултати и сайтове. Трябва всичко да е много бързо, колкото се може повече сайтове да прехвърлиш итн. Същото е и с това нововъведение. И като добавим всички останали глупости, като вертикалния сърч и инстант ми се завива свят. В крайна сметка ние обикновените хора нямаме когнитивните възможности на някой гугъл инжинер. Звучи като реклама на екскурзия в чужбина - „16 държави за 5 дни“ Michael Wolf скоро писа в блога си, ако не бях SEO консултант щях да сменя на бинг
 
Re: Google тества преглед в SERP

накой знае ли как след редизайн на страницата, картинката на превюто да се смени?
Трабва ли да се каже някъде на Г или? Гледам картинката е старата, а редизайна е от поне 10 дни.
 
Re: Google тества преглед в SERP

виж от кога е кеша на страницата. най-вероятно ти нищо не можеш да направиш, а трябва да чакаш сам да се усети
 
Re: Google тества преглед в SERP

Гугъл пуснаха Въпроси и отговори за тази функция. Въпрос номер 11, мога ли да блокирам това за моята страница. Отговор: да или през robots.txt или HTTP Header, но не забравяйте че и така си блокирате снипета. Нагло, много нагло.
 

Горе