SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Грешка 404 при отваряне на кеш

yordanp

New member
При отваряне на кеша от последните индексирани страници на гугъл, се появява грешка 404.
404. That’s an error.

The requested URL /search?q=cache:wglz9hvIDmUJ:сайт.com/topic473.html+&cd=4&hl=bg&ct=clnk&gl=bg was not found on this server. That’s all we know.

Каква може да е причината за неправилното индексиране на страница, която съществува?
Може ли това да отнеме от позииците на сайта?
 
За: Грешка 404 при отваряне на кеш

За: Грешка 404 при отваряне на кеш

Според мен - грешка на сканиращия бот и оттам грешен линк. В последните две седмици няколко пъти получавам в лога си записи за липсващи страници, които са си на мястото и се оказва, че ботът е сканирал грешен линк, който реално при мен не съществува. Но не разбирам защо ти трябва да я отваряш от кеша, ако в СЕРП-а страницата се намира нормално.
 
Re: За: Грешка 404 при отваряне на кеш

Re: За: Грешка 404 при отваряне на кеш

Но не разбирам защо ти трябва да я отваряш от кеша, ако в СЕРП-а страницата се намира нормално.

От любопитство, да видя последно какво е видял Гугъл.

Мерси, значи няма място за притеснение.
 
Re: Грешка 404 при отваряне на кеш

Много често това се случва при страници създадени с blogspot.com. Чист Google Bot Bug :) Няма нищо притеснително според мен.
 
За: Re: Грешка 404 при отваряне на кеш

За: Re: Грешка 404 при отваряне на кеш

Няма нищо притеснително, вече няколко пъти го хващан, че прави така на новоиндексирана страница, примерно от 2-3 дни. Даже съм виждал примерно пускам страницата днес, утре е индексирана и се вижда кеша, а в други ден дава 404. Може и да попадам на друг дейтацентър. После се оправя и така до следващата нова страница. А тия наблюдения ги имам на няколко мои сайта защото ги следя колко бързо ги индексира, ей така от любопитство.
 

Горе