SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Дали ще ме клъчвне пингвина?

borisov87

New member
Значи отскоро съм си направил блог този от подписа ми, но отдавна имам един сайт на самотек, който въпреки това се клатушка между първите позиции спечелинагради.com. Та на на този с наградите сложих в хедъра линк към блога ми, лоша практика л ие това и може ли да ме удари пингвин ъпдейта заради това?
 
Последно редактирано:
Здравей.
Подпис не виждам. Но видях линка в менюто дето пише Моят блог, предполагам е той.
Този пингвин толкова наплаши хората, че вече и един линк не може човек да си постави спокойно в сайта :). Няма да те пингвинизира заради един линк към личния си блог и то без ключови думи дори. Просто като слагаш линк мисли дали това е нещо натурално, което го правиш. Примерно напълно нормално е човек да си сложи линк към личния блог по своите сайтове. Това е нещо свързано с информацията за контакти дори. Поради това смятам, че това изобщо не е проблем.
Естествено вече ако този сайт, от който ще ликваш е някакъв спамерски или наказан, може да има негативен ефект, да.
 
yeah, твърде много параноидална паника е всята, посята и избуяла...
 
А ако слагам линк в footer-а на сайтовете които правя за мой клиенти дали ще има проблем?
 
Коя част от "мисли дали това е нещо натурално, което го правиш" не разбра, съпланетянино ?!
 
А ако слагам линк в footer-а на сайтовете които правя за мой клиенти дали ще има проблем?

Не бих го правил. В основата си това е манипулативна тактика. Може да слагаш бранда обаче. Ако държиш да има линк, нека е nofollow. Така няма да имаш проблеми.
 
Да, то от едната крайност, към другата стана. Хаха. Преди спамене на воля, сега обмисляне на всяко едно линкче. Ама нищо, на мен ми харесва. Вече спрях да правя линк билдинг и така имам много повече време за реално развитие на самите сайтове и съдържанието.
 
Благодаря за съвета scooby, btw в момента се боря с една глупост, google plus нали предоставя възможност за short url така да го нарека, пише ми че url IvanBorisov е заето и иска да добавя символи, проверих и найстина е заето от някакъв братушка. Обаче след това си смених името на акаунта да е Иван Борисов и после като вляза да си правя урл ми дава, че и ИванБорисов е заето и иска да добавя символи, а аз проверявам и виждам че няма такъв акаунт. Да не би вече задължително да искат добавянето на символи независимо дали е зает url или не?
 
Това не знам. Аз като видях че в условията им пише, че когато си решат може да затворят услугата с тези адреси или да я направят платена и се отказах от тези адреси. То после много играчка ако го изгубиш да променяш навсякъде където го ползваш и популяризираш.
 
Благодаря и на 2та за отговорите. А авторитета на акаунта предполагам зависи от това колко души ме следват, какви линкове споделям и въобще има ли някакви ясни правила.
 
Друг вриант за който си мисля е follow линк но към профила ми в google+ , така хем ще има линк, хем индиректно чрез профила в g+ ще има и връзка и евеннтуално трафик към моя блог
 

Горе