SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за избор на домейн и дали ще има проблем с EMD ъпдейта

borisov87

New member
Имам клиент който се занимава с взривни работи и може да се каже че е е един от гуротата в областа си http://www.borbabg.com/?action=news&news=27111. Обаче иска да се поуляризира и в интернет пространството.
Знам че ако домейна е vzrivniraboti.bg ще ме глъвне ъпдейта дето следеше за exact match домейни. Знам и че ако е една дума няма проблем, но това с едната дума важи ли още или вече и там те събаря ъпдейта - примерно ако е само vzrivove.bg. Мислех да регистрирам за домейн бранда на фирмата му и с линк билдинг и тук таме някоя статия , да се мъча да го вдигна по ключова дума "взривни работи". Обаче човека не разполага със средства , даже сайта дето се вика го правя за без пари защото сумата е реално колкото взема всеки само за инсталацията на wordpress :), все пак сферата на работа е специфична и човека няма чак толкова огромна конкуренция в интернет, та се навих за собствено удоволствие да направя сайта на човека и доброволно да направя onpage оптимизация на сайта и малко линк билдинг като за начало и да видя как ще се развият нещата понеже ми е любопитно. И последно да повторя въпроса дали може да ползвам vzrivove.bg или com при положение че целта е взривни работи, знам че не е exact match и още повече че е само една дума, ама знам ли да не би да гледат вече и за синоними да събарят от google?
BTW видях че си има нкакъв стар сайт и блог за който не ми е споменавал дори - http://vzriv.blogspot.com/ и http://vzriv.blogspot.com/
 
Последно редактирано:
EMD действа само на .com домейните... ако имаш регионален засега няма да те удари.

Тънкия момент е засега и докога.
 

Горе