Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Посочване източника на статия

Collapse
X
 • Филтър
 • Период
 • Показване на
Clear All
нови коментари

 • Посочване източника на статия

  Ще пускам един сайт за статии - забавни , любопитни и т.н. Та статиите ще са превод
  от fishki.net buzfeed.com и т.н.
  Гледам че гореизброените освен
  линк към първоизточника в края на статията , слагат и източник под всяка една снимка.
  Даже гледам на първоизточника на статията и там има линк под всяка снимка , защото не са техни авторски snimki, а събирани от различни места
  Примерно това е fishki
  http://fishki.net/1522895-30-neveroj...j-planety.html
  а това е първоизточника
  http://fishki.net/go/?url=http%3A%2F...-look-alien%2F

  Та мислех в сайта в който ще има преведени на бг статии да слагам само линк в края на статията към първоизточника, но не и източници на снимките.

  Та ако може някой дето е наясно да даде малко разяснения. - примерно може ли да блокират adsense заради това. Въобще какви могат да бъдат последствията. Разгледах бг пространството и гледам на някой сайтове има изтичници на снимки и т.н, на някой големи пък като онлайн издания на списания няма изаточници нито на снимки, нито в края на статията към сайта от където е взета статията въпреки че веднага намирам от къде са я превели. • #2
  Работата е в това, че могат да ти докладват за авторско право (DMCA) не само текста, но и снимката. При доклад на снимката, заминава цялата страница с текста.

  Има много по-голяма вероятност именно снимката да ти създаде проблеми, отколкото преведения текст. Да не кажа, че вече снимки много по-лесно се проверяват къде са копирани.

  Ако източникът на статията и снимката е един и същ, няма проблем да се мине с една връзка в края на текста. Но ако са различни, съветвам да се линква всичко.

  Коментар

  Изчакайте...
  X