SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Италиански ресторант - изискана руска кухня!

Re: Италиански ресторант - изискана руска кухня!

По темата за мета описанията. Цитирам един мой коментар от блога на Евгени:
Интересен е момента с мета описанията. Не особено представителни тестове сочат, че:
1. При липса на мета описание, Google взема част от контента (не винаги).
2. При различни търсения, Google взема различни части от контента, като highlight релевантни изрази на база конкретното търсене. Ако има мета описание, това не се случва! Освен това, правейки го, Google изважда тези изрази от контекста, правейки ги интригуващи за потребителите (това обаче често води до много висок bounce rate).
Поради горните два факта, често (но не винаги), CTR на страници без мета описание е по-висок от такива, които имат.
Пример (измислен): Сайт, който има редица динамични страници. Има статии за „Финансовата криза в туризма приключи“ и „Тунис очаква растеж в почивките през 2011 година“. В определена динамична страница без мета описание фигурират и двете статии с кратко интро. При търсене за „тунис криза почивка 2011″, въпросната страница се класира, а Google прави highlight на всички думи от търсенето (понеже всичките ги има в content). Което води до трафик…
Така, че не съм 100% убеден дали слагането на релевантни мета описания понякога е добро, особено за по-динамични сайтове с често обновяващо се съдържание. Аз дори бих премахнал мета описанието в такива.
Да не говорим, че според мен (а и други), мета описанието не влияе на SERP по никакъв начин.

Идеално работещ вариант няма. Има вариант, работещ според нуждите и целите на сайта и трафика, който се търси.

Така например имам сайт на 7 дни, който генерира автоматично динамични страници на база търсения в Google, генерира автоматично и title, meta description и т.н. и това води до много "периферен трафик".
 
Re: Италиански ресторант - изискана руска кухня!

Така например имам сайт на 7 дни, който генерира автоматично динамични страници на база търсения в Google, генерира автоматично и title, meta description и т.н. и това води до много "периферен трафик".
Клати ми се стола, му се вика на това :p
 
Re: Италиански ресторант - изискана руска кухня!

Изказванията на Мат Кътс, а и личен опит със сайтове с автоматично генерирано съдържание.
 
Re: Италиански ресторант - изискана руска кухня!

Мисля, че случаят не е точно такъв. Съдържанието не се генерира автоматично. По-скоро автоматично се създават филтри, които показват части от ръчно създаденото съдържание. Тези филтри са автоматични на база търсенията.

Казано с прост пример:
Имам три статии, които съдържат следните думи някъде в съдържанието:
1. сол, пипер, манджа, ястие, чубрица
2. сол, манджа, ястие, мерудия
3. манджа, пипер, ястие, чубрица, мерудия

Ако някой влезе през Google в статия 1 чрез търсене за "манджа с чубрица", то сайта ще създаде линк към динамична страница, в която има списък с всички статии съдържащи "манджа" и "чубрица" (с-то се игнорира). Тоест в конкретният случай, ще има нова страница съдържаща excerpt от статии 1 и 3. Респективно ако някой влезе чрез "манджа ястие" динамичната страница ще съдържа всички статии и т.н.
Google няма как да препрати някой към моя сайт, ако не е открил нещо вече написано ръчно в съдържанието.

Това е като етикетите (tags), само, че процеса по създаването и генерирането на страниците със списъци по етикети е автоматизиран. Тези динамични страници се линкват автоматично от "облак от етикети". Реално няма автоматично съдържание.
 
Re: Италиански ресторант - изискана руска кухня!

Автоматизираното съдържание СЕ създава на база ръчно създадено - тагове, категории, архиви, търсения и прочее. ;).
 

Горе