SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Копиране на статии

yordanp

New member
Ако имам сайт с уникални статии и някой копира дадена статия (оптимизирана по някакви ключови думи) и сложи линк към нея, дали ще й падне рейтинга в Гугъл или напротив.
Предполагам гугъл разбира, кой е първоизточника и даже да няма линк би изкарал първата на по-предни позиции. От друга страна пък статията става вече неуникална ...

Интересно ми е до колко Гугъл признава "първо"-уникалното съдържание.
Имам такъв пример: Уникална статия от безплатен блог излизаща в топ-5 по всички запитванията, по които е оптимизарана. В един момент беше копирана в доста по-популярен сайт и там си излезе по същите запитвания пред моята статия. Линк нямаше. Та за това се чудя ако имаше линк до колко щяха да са различни нещата :confused:
 
Re: Копиране на статии

Зависи от много неща. Не е толкова просто. Със или без линк, всяка една от двете може да излезе пред другата и да се показват и двете, както и всяка една от двете може да отиде в допълнителния индекс и да се показва едната. Алгоритъма ще реши, вземайки предвид доста фактори. Линка би ти помогнал иначе, да.
 
Re: Копиране на статии

И все пак, кой от 2-та надписа бихте ми препоръчали да стои под статиите?
1) Копирането на статията или части от нея е абсолючтно забранено
2) ..... само с линк

Предполагам първия е по добър, ако се спазва изобщо, а втория като препоръчителн пък по би се спазвал ... :rolleyes:
 
Re: Копиране на статии

Твойта си статия, дори и индексирана, трябва да си я налинкваш колкото се може повече. Че с времето тежестта се губи и ако са я копирали от по силен сайт, та дори и с линк към теб, ще показва него на предни позиции.
 
Re: Копиране на статии

Разбирам, надявам се за начало вътрешно прелинкване да свърши работа ...
 
Re: Копиране на статии

И все пак, кой от 2-та надписа бихте ми препоръчали да стои под статиите?
1) Копирането на статията или части от нея е абсолючтно забранено
2) ..... само с линк

Предполагам първия е по добър, ако се спазва изобщо, а втория като препоръчителн пък по би се спазвал ... :rolleyes:

От тези двете аз бих ползвал номер 1, освен ако сайта ми е поне PR6 (а и тогава бих се замислил).

Иначе може и други варианти:
- копирането на част от статията е позволено с линк
- копирането на цялата статия е позволено, но с линк и meta noindex, follow таг на страницата
- копирането на цялата статия е позволено, но с линк и rel canonical таг сочещ към оригинала
 
Re: Копиране на статии

Ако може и аз да използвам темата, за да задам няколко подобни въпроса, тъй като не съм много наясно с офпейдж СЕО-то.
И аз имам сайт, на който пиша авторски статии. От скоро започнах да пускам и сателитки, с цел да го вдигна малко.
Въпросите ми са :
1. Има ли смисъл да копирам статиите от сайта на сателитките, с препратка към сайта или да пиша само нови/уникални и на тях. Ясно, че нови е по-добре, но има ли смисъл и от другото.
2. На сателитките също започнах да пиша уникални статии. Има ли смисъл да копирам тях на сайта и да слагам ли линк към сателитките.
С други думи, лошо ли е, ако една и съща статия се повтаря на сайта и сателитките и линковете само в посока към основния сайт ли да бъдат.
3. Мога ли и добре ли е, да публикувам статиите от сайта и сателитките в директории за статии? Или част от тях с линк към сайта за цялата статия? Предполагам, че заради по-високия ПР , тези директории могат да ме изместят по ключовите думи в статията, но това в крайна сметка лошо ли е, ако помага за вдигането на сайта като цяло?

Не ми се иска да използвам(поне за момента) софтуер за разбъркване на думи и заместване със синоними, но ако така е по-добре, бих използвал.

Благодаря предварително :)
 

Горе