SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Въпрос за SSL сертификат

accent

New member
Здравейте колеги,

Имам следното питане:

Ако се инсталира SSL сертификат на рабощ сайт, дали криптираната връзка ще навреди на класирането му в търсачките? В момента сайта се класира отлично по желаните ключови думи и фрази. Промяната на протокола от http:// на https:// ще доведе ли до загуба на входящите връзки към сайта?

Благодаря предварително на всеки, който отдели от времето си и сподели своето мнение :)

Весели празници на всички!
 
Ако си насочиш http версията към https версията с 301 няма да загубиш входящи връзки. Дали обаче това ще навреди на класирането на сайта никой не може да ти каже със сигурност. Едни твърдят, че се класират по-добре, други твърдят, че падат в резултатите (макар, че не е сигурно дали е от SSL или нещо друго). Google казват, че е много яко да имаш SSL - не че дават логично обяснение, защо.
 
@accent

ами всичко е според-зависи. Ако всичко си го настроил и подкараш както трябва ще имаш лек срив и ще си върнеш позициите. Проблема е че имаш много начини по които нещо може да се обърка при което срива може да стане доста по-голям от очакваното и може да не успееш да върнеш позициите. Тогава вече имаш проблем. Голям.

@s1yf0x

Заради HTTP/2.0 и SPDY го казват. Когато го одобрят гледай как за една нощ по-големите сайтове ще минат на HTTPS
 
OK съгласен съм, но HTTP 2.0 се поддържа официално единствено от IIS , когато го одобрят и започне да се поддръжа от nginx, litespeed, apache и т.н. ще се съглася.
 
Чел съм го. Наскоро клиенти ми го поискаха, защото някакъв SEO шаман им казал, че било много важно да го имат.
 
Да - "Когато задуха нов вятър първо започват да се клатят празните глави" ;)

мразя, Мразя ама МРАЗЯ когато се случи нещо подобно. Те казаха че HTTPS е изключително много лек сигнал за търсачката и кихнаха. Половината свят грипяса...
 
Сертификата до някаква степен вдъхва доверие на потребителите, макар че голяма част от тях не знаят точно за какво става въпрос. Според мен не може да окаже влияние на класирането, по-скоро би придал по-висок тръст на дадения сайт
 
Сертификата до някаква степен вдъхва доверие на потребителите, макар че голяма част от тях не знаят точно за какво става въпрос. Според мен не може да окаже влияние на класирането, по-скоро би придал по-висок тръст на дадения сайт:wink:
 
SSL сертификатите са уязвими на атаки от типа Man-In-The-Middle. Така че изобщо не могат да се считат за сигурни. В следващото видео го обяснявам простичко точно къде е проблемът.
 
Ако функциите на сайта ти не изискват SSL, не го слагай, аз никога не съм ползвал SSL и няма да го ползвам. Просто защото това са излишни пари, за да имаш буквално единствено катинарче до адреса :)
 
Ако функциите на сайта ти не изискват SSL, не го слагай, аз никога не съм ползвал SSL и няма да го ползвам. Просто защото това са излишни пари, за да имаш буквално единствено катинарче до адреса :)

Съветвам те да прочетеш спецификациите на HTTPS протокола. Тогава няма да ръсиш подобни необмислени глупости. Катинарчето и парите са маркетинговата страна на нещата, криптирана връзка е техническата.
 
И тази криптирана връзка да не те прави господ ;) Както Cloxy каза, хакваемо е. Парите за SSL са просто излишни, освен ако нямат наистина особено влияние върху SERP.
 
Последно редактирано:
Компютър, ОС използваш ли? И те са хакваеми, логиката ти е "желязна" и както каза s1yf0x -пробвай да прочетеш малко.
И аз не съм карал Майбах, но чух че и те се развалят...

И тази криптирана връзка да не те прави господ ;) Както Cloxy каза, хакваемо е. Парите за SSL са просто излишни, освен ако нямат наистина особено влияние върху SERP.
 
Слагай сертификата. И без това скоро ще е задължително, по-добре от рано да си готов. Относно оптимизацията това е малък фактор в алгоритъма, но след като Google дават някакви предимства на линковете с https някои от тях започнаха да се индексират на сайтове, които нямат инсталиран сертификат и такива линкове. Нищо чудно да почнат масово да се появяват вкл. и при теб. Точно за това е необходим SSL да не губиш трафик. Само че преди да го направиш провери сървъра ти да не е Апач, че той не поддържа HTTP/2 за целта трябва да е LiteSpeed. Иначе може да загубиш от всякакви други всевъзможни проблеми със сертификата. Безплатните не поддържат стари браузъри и ако имаш посетители с такива може да ги загубиш.
Аз си инсталирах един безплатен
Let’s Encryp той важи за 3 месеца и от конзолата на Google Webmaster още на 2 ден ми написаха, че сертификата е изтекъл!? Сега се чудя дали да не си сложа платен или как да реша този проблем?
 
Let’s Encrypt важи за 3 месеца и се подновява после, мое мнение е да сложиш серификата, след 2 дни всичко зареждаше на https, не съм имал спад на позиите.
 

Горе