SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

SEO състезание

Re: SEO състезание

Нещо ме разбирам.
Десет дни преди 1 декември ще спре регистрацията на адреси за участие. От друга страна за тези десет дни нещата могат да се променят и на първо място да излезе друг адрес на същия човек. И тъй като той не е записал адреса победител, а друг, няма да спечели.
Като се има предвид, че всеки може да участва с по 1 адрес (сайт), това означава ли, че човек трябва да се регистрира в този форум много пъти за да събмитне повече адреси?
 
Re: SEO състезание

Това е проблем на играчите с няколко страници. Можеш да участваш само с едно УРЛ/страница. Така че състезанието е и въпрос на тактика.

Относно акцията за даряване на пари от наградния фонд, считам че идеята на състезанието се извращава. Т.е. един участник ще получи беклинкове, защото е декларирал, че ще дари парите. Както и да е, исках просто да се знае моята позиция и тук публично декларирам, че ако спечеля парите, ще ги похарча както намеря за добре. И то не защото не подкрепям благотворителността, а защото благотврителността е имаш - даваш. Всичко друго под условие е съмнително. Истинската благотворителност е анонимна, останалото е ПР (не става дума за пейджранк :icon16:).

В случая не изразявам позиция нито срещу Бого, нито срещу тези, които го подкрепят. Просто искам да изясня позицията си. Не го правя и защото се страхувам от конкуренция, правя за да "отпуша" напрежението, което се натрупва.

Това е. Успех на всички участници. Ще се видим на 01.12.2007.
 
Re: SEO състезание

bgkulinar каза:
Относно акцията за даряване на пари от наградния фонд, считам че идеята на състезанието се извращава.

Напълно те подкрепям, даже според мен това трябва да се прибави към правилата на играта ;D Всеки сам трябва да реши за какво да ги изхарчи парите, като по-добре е да го каже след като е спечелил а не преди това!
 
Re: SEO състезание

1. Не е съвсем вярно, че всеки може да участва с едно url. В случая аз - като играч, съм идентифициран единствено с измисления от мен ник и е-майл адреса с който съм се регистрирал в този форум. Но аз мога да се регистрирам и като gruyo с адрес gruyo@gmail.com и като besnia с besnia@njakakvmojdomain.com и като "whatever" с "whatever"@neshtosi.com...
Мисля че организаторите трябва да измислят по-адекватен начин за идентифицирането на играчите или да се откажат от това изискване.

2. Можеш да участваш само с едно УРЛ/страница.
Това е едно тълкуване. Не мисля че, урл=страница. По-логично е да е сайт. Например ако съм се регистрирал със www.spamdomain.com, то ако www.spamdomain.com/spampage или spamsubdomain.spamdomain/spampage е на първо място да се зачете. Мисля, че това трябва да се уточни още сега. Погледнато логично, ако оптимизирам сайт за клиент, ако успея да доведа която и да е негова страница до първо място значи работат е ок.

3. Хората могат да си пишат в блоговете това, което решат. Ако искат да пишат как биха изхарчили милион лева от тотото, ако евентуално ги спечелят, то това си е тяхно право, ако искат да пишат къде и как биха почивали, ако имаха 15 бона за това - също. Още повече това е част от реалната SEO игра - ако оптимизираш сайт на фирма, която дарява част от печалбата си за благотворителност, ще е много по-лесно да осигуриш входящи линкове.
 
Re: SEO състезание

По точка 1, участвай и със сто страници, щом имаш време да се занимаваш и не си сигурен коя ще можеш да класираш напред.

По точка 2, мисля, че условието е ясно ЕДНО УРЛ, което както подсказа Шефа, може да се сменя до 21 ноември, след което темата ще бъде заключена.

По точка 3 - ясно е, че всеки може да пише каквото си иска, свободна страна сме. Просто се изопчава състезанието и като че ли някой иска да "подскаже" какво да правим с парите. А, темата с болните деца е доста деликатна. Аз обаче не се поддавам на такъв тип натиск. За втори път казвам, като искаш да дариш, направи го анонимно и без условия, иначе си е ПР!
 
Re: SEO състезание

Аве аман тез пари бе ! :mad:
Пари та пари... БГ Кулинар го е казал (както прочетох току-що) в 2-3 поста отгоре -
Парите са за харчене. Естествено, че ще си ги харчиш както си искаш! Пък извинявайте, ама 1000 лева пари ли са ? Смисъл, разбирам да играем за 5 000 000 000 че да има спекулаций, дарителности, марителности и други глупости. Хора вий за 2 лева човек ще обесите бе ! А относно темата с благотворителността... с 2 ръце скачам зад БГ кулинар... Аз садях едно време дръвчета, помагах, пари сме давали, дрешки съм носил мой стари във дома за деца с увреждания в Бургас... ама не си го написвам на челото нали ? Стига сте ставали смешни... пари та пари...

Та да се обобщя - бг кулинар е прав, това са пари, имаш си точно да ти стигнат - харчиш си за каквото ти трябва... имаш в повечко - правиш каквото сметнеш за добре, ама тихо го правиш ... не викаш БНТ и БТВ да снимат докато даваш куфарчето. Чао, излизам с приятелката :) :buttrock: :friday:
 
Re: SEO състезание

Понеже няколко пъти написа "БГ Кулинар" се чудя някаква оптимизация ли правиш? :p Майтапче ;)

Радвам се, че не само аз съм на това мнение.
 
Re: SEO състезание

Значи и аз мисля , че Бгкулинар е прав , аз също мислих да пусна в блога си нещо такова ,че ако спечеля аз парите от наградата ще раздам на участниците поствали най-добри статии в блога ми , но се спрях първо защото не искам да карам 3ти лица да ми помагат за оптимизацията на тия яйца и второ защото ще е добре за мен самия да си проверя знанията и опита ,а ако е за да набираме линкове като не сте сами то направете го като хората без някакви обещания .За мен може всеки да гласува един вид с линк , но за това няма да получи нищо ,написал съм го с една цел и тя ще стане явна само ако победя . Поздрави на всички .
П.П за мен състезанието е друго искам сайта ми да излиза по свястни думи напред , които не са на обратно :) те са в подписа ми :)
 
Re: SEO състезание

Относно това състезание и идеята на Богомил Шопов за подкрепа на сайта www.save-darina.org - като създател на въпросния сайт съм изразл личното си мнение тук.

Иначе - успех на всички участници! 8)
 
Re: SEO състезание

демек ICYGEN влизат в играта ? от това по-достоен противник здраве му кажи ! а там са гадна русенска мафия :p
 
Re: SEO състезание

Ми, не влизат. Рекламната игра има няколко шаблона и позволява да слагаш различни имена и целта е да го пратиш на приятел да се изшашка.

Например на Oggin баба му не му дава да се ожени (.)(.)
 
Re: SEO състезание

ти па как не те е срам ? от де знаеш ?
 

Горе