SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Повторение на фраза от title

yordanp

New member
Търся съвет за следната ситуация. Става въпрос за форум.

Искам да оптимизаирам главната страница по една фраза и съотвтно всички останали страници според името на темата да си излизат.

В момента на главната в title съм поставил само тази фраза, състояща се от 3 думи.
На този етап смятам че е достатъчно това за главната.

Но същата фраза се повтаря на всички останали страници, т.е. след името на темата излиза тази фраза.

Въпроса е дали е добре най-оптимизираната фраза да се дублира на виски страници (в title) или по този начин отнема тежеста на главната?
 
Re: Повторение на фраза от title

Сложен въпрос, особено като не се знае фразата. Като цяло може да има проблем с keyword cannibalization (потърси в Google за решения) и нерелевантен title спрямо съдържанието. От друга страна ако съдържанието е релевантно на фразата имаме почти христоматиен пример за лечение на keyword cannibalization :fight:
 
Re: Повторение на фраза от title

Според мен няма проблеми, щом фразата е отзад. Проблемът щеше да е ако се повтаря отпред на заглавието. Гледай да има някакъв разделител - права черта или тире, за да се разбере до къде свършва индивидуалното заглавие. Поне до колкото аз разбирам въпроса.
 
За: Повторение на фраза от title

За: Повторение на фраза от title

Ти за кой форум питаш? PhpBB3 има начин да излиза заглавието на темата, като титъл и да се оставят тези 3 думу след титъла.
 
Re: Повторение на фраза от title

За PhpBB3.
В момента е точно така и въпроса е дали да са там тези 3 думи.

Реших да ги оставя, но гугъл смята че съдържанието на Title е много кратко.

Вариантите са 2 или ще увелича Title за да стане според стандартите на Google, след което ще премахна това дублиранен за останалите страници за да няма keyword cannibalization, или ще оставя нещата така.

Но все се двоумя заради "забележката" на Google.
 
За: Повторение на фраза от title

За: Повторение на фраза от title

Аз нещо не те разбрах, какво точно обесняваш и какво точно искаш да стане, но както и да е.
 
Re: Повторение на фраза от title

Относно горния пост - това е едно объркване за забележка на гугъл (в отделна тема съм доуточнил)

Относно първия ми пост, реших да няма дублиране на съдъжание в title на останалите страници от форума - това за което питах.
 
За: Повторение на фраза от title

За: Повторение на фраза от title

Това, което може да стане е
Заглавието на темата - име на форума или различни комбинации Заглавието на темата име на форума, Заглавието на темата | име на форума, Заглавието на темата : име на форума.
Преправят се няколко реда в един файл и се задейства. Ако това търсиш, ще ти кажа в кой сайт да намериш инструкцията и да нанесеш промените. Друг начин няма.
 

Горе