SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Как да проверя сайта ми дали получава наказания от Google

venga

New member
Здравейте,
имам сайт, който е просто страхотен спрямо нишата и конкуренцията си, обаче Google постояно го ротира на 2, 3-та или 4-та страница и като цяло тенденцията е да го праща все по назад.
Според мен има 2 логични варианта да е наказан от Google или някой да правя нарочно лоши практики "конкуренцията".

Можете ли да бутнете едно рамо, как да го чекна сайта дали има лошо SEO и практики и дали е наказан от Google.
 
Сега ми идва една идея, понеже през годините на моя партньор много фирми са се опитвали да правят сякакви оптимизации и както много други и него са подхлъзнали да направи подобни сателитни сайтове. Та се чудя ако влезна в тези тематични сайтове и просто направя canonical url към истинския сайт?

Какво ще кажете за тази идея?
 
Ако се движиш между 2-4 страница, това означава че малко не ти достига, за да си на първата страница, а не че имаш наказание. Обогати си малко съдържанието, правейки семантичен анализ (а не стъфинг на ключови думи), провери си линк профила и го обогати с няколко надеждни линка (без да слагаш ключови думи в анкър текст-а) и виж резултата.
 
Провери си съдържанието дали няма дублажи и засили социалните сигнали във фейсбук и гугъл +.
 

Горе