SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Съвет за SEO...

miraco

New member
Здравейте, направих си един сайт от готов темплейт...пуснах го през ganbox.com за проверка и ми изкара ето тези данни . Това добри резултати ли са или къде трябва да пипна още по сайта за да се подобри.Това е сайта ми. www.ggconstruct.com

Общо 29 индексирани страници.
13 страници в основния индекс
и 16 в допълнителни резултати.
45% от страниците на сайта са индексирани правилно.
Научете повече за допълнителни резултати.
"ggconstruct.com" се среща в 79 страници.

Рангове

Google PR: 1 от 10


Alexa рангове за
Alexa ранг за популярност: 9 550 084
Alexa трафик ранг: 9 120 429


Връзки към сайта (backlinks)

Връзки към сайта индексирани в Google: 0
Връзки към сайта известни на Alexa: 3
 
Re: Съвет за SEO...

Тази информация е доста скромна. Регистрирал ли си сайта в гугъл уебмастър туулс? Не очаквай моментални резултати, SEO-то иска време.

Между страниците е хубаво да направиш връзки с ключовите думи за които се бориш. Обърни внимание на изходящите връзки - може да са с ноуфоллоу. Потърси/купи връзки към твоя сайт. Добавяй ново съдържание редовно. Можеш и някой сайтмап да направиш, заради гугъл. Това са елементарните неща.

Тези, които се занимават със SEO ще ти кажат повече.
 
Re: Съвет за SEO...

Ами регистрирал съм сайта във повечето български и чужди търсачки от една година...просто сега обнових сайта с нов дизайн.
 
Re: Съвет за SEO...

(...) Това добри резултати ли са или къде трябва да пипна още по сайта за да се подобри (...)
Оптимизацията е постоянен процес, затова единствено постоянството води до добри и трайни резултати.

Предлагам в title тага името на фирмата да е на последно място, за да имат повече тежест ключовите думи. Не знам какъв темплейт и редактор си използвал, но таблиците не са най-доброто решение за създаване на SEO-semantic уебсайт.

Когато изреждаш нещо със списъци, както тук, е добре да го правиш използвайки ul и li тагове. Въпрос на структурен дизайн за улесняване на посетителите и търсачките.

Вместо site.com/page1.html, по-добре ще бъде site.com/home.html и site.com/uslugi.html (или /services.html), примерно.
 
Re: Съвет за SEO...

Сложи си хубави имена на страниците, сложи си хубави тайтъли които да не се повтарят... Сегашният ти се повтаря на всичките страници. Поне това като за начало е добре да бъде направено, Не забравяй да сложиш и 301 редиректи от старите местоположения към новите на страниците. Успех. ;)
 
Re: Съвет за SEO...

Направи линкът Начало да сочи към адреса на сайта без index.html.

Също помни че Title тага трябва да съдържа ключовите думи на страницата, но и тя да ги съдържа също. Добре е Title таговете да са доста по-къси - до 2-3 думи или фрази.

Ако е възможно направи линковете сочещи към дадените страници да съдържат ключовите думи. Това не винаги е удобно за потребителите и за това много често дизайнерите правят едно меню което е даже с изображения вместо текст, а доло във футъра слагат линкове към страниците с думи които желаят. Така хем потребителите ще ползват лесно менюто, хем търсачките ще видят ключовите думи.

Поздрави.
 
Re: Съвет за SEO...

ОК, мерси много за отговорите и съветите.
След като съм сложил изцяло нов дизайн на сайта , има ли нужда да правя сайтмап или не
 

Горе