SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Analytics - не изкарва статистика с приходите от онлайн магазин

trifonova

New member
Здравейте,

Както се разбира от самото заглавие - имам проблем с показване на приходите в "Ефективност на продуктите". Вкарала съм тракинг код в сайта, включила съм "Активиране на електронната търговия" и чакам вече 3 дена, но нищо не се визуализира все още. Някъде бях чела, че горе-долу отнема около денонощие за са де ъпдейтне информацията.

В тази връзка искам да питам - тракинг кода се добавя по принцип на всяка страница, за която искам отчет. А ако го добавя за целия сайт - тогава важи за всички станици, нали така?

Нищо друго не мога да измисля като причина...Ако някой се сети, нека сподели, моля :)

image.png
 
Аз принципно не разбирам от Analytics, защото използвам Piwik. Но ако правилно разбирам какво искаш да направиш, въпросният код трябва да се постави само на страницата за завършена поръчка. Последната стъпка от поръчката, благодарствена страница, нещо такова. Тоест, зареди ли се кодът, значи системата да отчита реализация.
 
Там е сложен тракинг кода точно на страницата след завършена поръчка. Най-вероятно има нещо допълнително по кода, което пропускам. Мерси за отзива и успех със svejo.net, дано успеете да ги подхлъзнете щом са некоректни.
 
В базовия си вид Google Analytics дава информация за посещенията на страниците.
За да получаваш детайлна информация за електронната търговия трябва да изпращаш допълнителна информация (номер на поръчка, брой артукули, цени и т.н.)

Разгледай този ресурс: https://developers.google.com/analyt...csjs/ecommerce

Предполагам за популярните платформи има готови плъгини които се инсталират и нещата стават от само себе си. Ако магазина е на къстъм платформа, препрати го на човека който го е правил
 
Благодаря за информацията. Все още нямам резултат, наистина трябва да добавя по-конкретна информация (на къстъм платформа сме, да). Днес е деня :)
 

Горе