SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

5 страхотни съвета за видео маркетинг

videoinvolver

Junior Member
Без значение какво продавате или се опитвате да рекламирате, трябва да отделите средства и внимание за видео-реклама. С лесни за ползване платформи като YouTube, никой вече не може да се оправдава с технологиите като пречка.

Въпреки това, не е лесно да се излезе с точното послание, тон и подход, които да осигурят възвръщаемост на вложените във видео-маркетинг средства. Всеки бизнес е различен и намирането на собствената ниша и аудитория отнема време. Ето 5 стъпки, които ще ви помогнат в процеса:


1. Покажете характер

Сигурно сте виждали стотици YouTube видеа на хора, говорещи пред бяла стена. Видео маркетингът не трябва да бъде толкова сух и скучен. Трябва да гледате на видеото като на възможност да направите своята собствена реклама и да покажете какво прави вашата компания или услуга най-добрата в бранша. Раздвижете камерата, снимайте от различни перспективи, погрижете се зрителят ви да види движение и цветове!

Бихте могли да заснемете клип във фирмения офис и да покажете ваши клиенти, докато озвучаването или графични елементи отправят стратегическите послания. Всичко това може да бъде осъществено за част от сумата, която би отишла за телевизионни реклами, а като вземем предвид и популярността на интернет видеата в наши дни, можете да постигнете страхотни резултати.



2. Създайте видео поредица

Някои теми, като гримиране или мода, са по-популярни в социалните мрежи, но това не означава, че вашият бизнес е загубена кауза там. Това, което е от значение, е постоянството – след като веднъж произведете стойностни видеа, те ще бъдат споделяни между зрителите, което ще доведе до повече „фенове” за вашата компания или продукт.

Изгответе си график, седмичен или месечен, към който да се придържате. В периодите между видеата, отделете време за популяризиране на материала си и предлагайте информация или части от бъдещи видеа; важното е да покажете нещо интересно, но кратко, за да има интерес към очаквания клип.

Идеята е, че когато зрител попадне на ваше видео и то породи интереса му, да може да потърси повече в раздел „Свързани клипове”. Ако изгледа три или пет ваши клипа наведнъж, зрителят е вече ваш клиент!



3. Правете видео уроци

Тези видеа са от типа "Направи си сам". Ако успеете да научите вашите зрители на нещо или им помогнете сами да си свършат някаква работа, те ще ви запомнят като ресурс на информация, към когото ще се връщат отново и отново.

Например, лесни занаятчийски видеа и кулинарни напътствия са много популярни онлайн. Независимо с какво се занимава вашият бизнес, вие трябва да се рекламирате като експерт в областта. Не издавайте професионалните си тайни, но можете да подчертаете някои от ефикасните методи, които според вас, ви отличават от конкуренцията. Много ценно е и ако след гледане на вашия клип в съзнанието на зрителите ви остане някаква конкретна информация. Като начало, помислете как да научите клиента да мисли като вас.



4. Бъдете уместни

Голяма тема в маркетинга тези дни е как брандовете трябва да комуникират с децата. Децата могат много по-лесно да бъдат повлияни и манипулирани от възрастните. В последните десетилетия много родители изразяват недоволството си от тактиките, използвани от телевизионните реклами, за да влияят директно върху децата. Балансът, който се изисква, е труден за много компании, особено ако се опитват да привлекат млади хора.

Вместо да скриват и отричат такива неудобни въпроси, MOM's Organic Market правят изследване и представят резултатите си във видео формат. Изследвания като това помагат за успокояване на загрижените родители. Това е важно, защото родителите са тези, които дават парите и вашето видео послание трябва да им каже, че сте на тяхна страна.



5. Създайте клиентска атестация

Ние винаги сме ценили мнението на нашите приятели и съмишленици, когато ни препоръчват продукти и услуги, а сега експертите по видео маркетинг показват това сътрудничество чрез видео клипове.

Това е страхотно решение за компании, които ценят мнението на клиентите си, както и за управители на фирми, които се притесняват от камерата. Вижте видеото на д-р Ильо Стоянов от Есте Клиник. Ще чуете мнението на уважаван журналист, който с ентусиазъм говори за преживяването си в клиниката и за това колко високо е нивото на професионализъм в нея. Трите минути на видеото са напълно достатъчни, за да изградят у вас добър имидж за екипа и доктора.


Как можете и вие да постигнете същото?

Видео продукция и видео маркетинг | Видео Инволвър ЕООД
 
Re: 5 страхотни съвета за видео маркетинг

Добре е написано. Хубаво е да се набляга и върху позитивното във видео материалите. Искам да кажа, че ако едно видео е направено остроумно и с хумористична нотка то би се класирало много по-лесно и по-добре.
 
Познанията по маркетинг са полезни за всеки един собственик на бизнес.Разрастването и популяризацията на една фирма е дълъг и труден процес.Ние може да ти помогнем с всичко това.Посете нашият сайт и разбери кои сме ние и с какво може да ти бъдем полезни.
 

Горе