Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на мейл сървър

Collapse
X
 • Филтър
 • Период
 • Показване на
Clear All
нови коментари

 • Смяна на мейл сървър

  Здравейте,

  Имам следния проблем. Ползвам споделен хостинг план от Суперхостинг.бг, но се оказа, че тези планове не поддържат Deliver report имейл, когато е получен от отсрещната страна. Това, разбира се, от работата пропуснаха да ми го кажат при избора на хостинг и сега търся някакво решение. Обмислям да закупя някакъв евтин допълнителен хостинг, на който да има само този имейл, но не съм сигурен, че ще е възможна цялата врътка.

  Обяснявам: имам сайт profootball.bg, който работи и ползвам хостинг услугите на суперхостинг. Имам и имейл dimitrov@profootball.bg, на който искам да има опцията Deliver report. Възможно ли е да прехвърля САМО имейла да ползва услугите на друг хостинг провайдър, като същевременно сайта и домейна си останат на стария хостинг, а имейла също така да си запази името?

 • #2
  Привет @Daten,
  Не е проблем да използваш друга мейл услуга различна от хостинг-а ти, като насочиш MX(Mail Exchange) записите на конккретния домейн, но това едва ли ще реши на 100% проблема, който срещаш. Самата опция, както ти я наричаш "Deliver report" е функция на клиента, с който работиш с пощите си (Webmail, Oulook и др.), но тя не е налична в голяма част от SMTP сървърите, което ще рече, че дори и да имаш тази опция в клиента си, няма гаранция ще получиш репорт за доставено съобщение. Причината за това е, че това е допълнителна разработка на SMTP. Например ако се изпратиш до Gmail, не би следвало да получиш нотификация за получен e-маил защото, самите smtp сървъри на gmail не го поддържат.
  Незнам каква е крайната ти цел, но ти препоръчвам да намерипш алтернитави за този "Deliver report". Ако изпращам масови съобщения то решения като MailChimp биха ти дали доста полезна статистика.

  Коментар


  • #3
   Става въпрос за между най-много 10-15 имейла на месец, към които обаче трябва да има някакъв вид доказателство, че получателят го е получил в пощенската си кутия на еди коя си дата. Нещо такова би ми свършило работа:
   https://dirteam.com/legacy/dave/image_5730AB4D.png
   https://billmullins.files.wordpress....09/image21.png (тук е, че съобщението не е доставено - на мен ми е нужен обратния рапорт)

   Коментар

   Изчакайте...
   X