SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Help za sajt za dete w beda

secretko

New member
Ne mi zabelqzwaite na "prawopisa" - konwertiral sam ot latinitsa na kirilitsa:


Здравейте колеги,


Аз сам абсолиутен аматиор при използването на готови CMS - до момента винаги сам си запрограмирал собствени Custom решения.


Сега cелта е да направя барзо и лесно Вордпресс сайт за дете в беда - 13 годишно момиченце, преvивяло катастрофа, беше в кома, много хора се молиха за него, детето излезе от кома, в момента е напално обездвижено и има нужда хората да се молят за него, за да започне да се движи.


Самият Вордпресс ще мога да си го инсталирам, но не сам запознат с плугините които ще ми трябват.


Молбата ми е да ми кажете ако вие бяхте на мое място, какви плугини и какви теми щяхте да използвате.


Cел: Да се саздаде саит, с който да се информират хората zа састоянието на детето. Средства няма да се набират (поне за момента няма нужда), но има нужда от популяризация и масовост, за да може много хора да се молят за детето.


Вапроси:


1) Какав темплате да се сложи, така че текста да баде голям и ясно четим и да се вижда дори от по-вазрастни хора (60-65 години примерно).


2) Трябва ми плугин за интеграция кам фаcебоок, които когато се публикува новината в Вордпресс саита, да качва сащата информация и вав Фаcебоок.


3) Трябва ми плугин, които да може да абонира хората (желаещите да си дадат е-маила) в маил-листа и после на сабраните е-маили да се разпращат е-маили с новини за детето. Това е лесно да го направя за Custom приложение, нo за Вордпресс не знам как се прави и ми трябва готов.


4) Да ми дадете плугин или туториал за това как мога в Вордпресс да си сложа Custom хтмл (или пхп) страница?


5) Какви други плугини ще са необходими ? За какво се сещате?


Предварително Ви благодаря
 
За: Help za sajt za dete w beda

За: Help za sajt za dete w beda

С каквато и да е тема, няма значение. Стандартната по подразбиране си е достатъчно добра. Важен е текста, с който ще разчувстваш посетителите и добавените евентуално няколко снимки на детето. Големината на текста и самия дизайн се променят от css файла на активираната тема. Simple Facebook Plugin за WP е стандартния плъгин за връзка със фейсбук страница, но преди това трябва да създадеш такава. Събиране на емейли не ми се струва подходящо. HTML код може да се пусне директно, чрез публикуване на нова страница или публикация. А ползването и претрупването с много плъгини е безмислено и натоварващо, както за администратора на сайта, така и за самия сървър, на който се хоства. Фейсбук сам по себе си е достатъчно силен и може безплатно да предаде емоциите, чрез добре направени страници,събития и т.н. Каквато и страница да се създаде, дори и с безплатните възможности на блоговете, важното е да има коректна информация за състоянието на детето, правилно изписаните сметки за помагане и разпространяването на линка на сайта в мрежата. Хубаво е, че имаш желание да помогнеш, но въпроса ти е все едно "как да направя сайт за нула време", добре социализиран и активен. Всеки тук се опитва да направи нещо подобно, но с други цели. Иска много четене и време най-вече, с което не разполагаш. По-добре обмисли по-лесните варианти и действай. Успех и дано момченцето се възстанови напълно!
 

Горе