SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Тип зареждане на страница

notsure

New member
Така, здравейте! Въпросът може да е малко глупав, но се чудя от няколко часа. Тествам скоростта на зареждане на wordpress блог, който правя в момента. Няма почти никакво съдържание, само инсталирана тема с няколко скрипта. Това което ми прави впечатление и е доста видимо е начина по-който се зарежда сайта. Когато се въведе url-a в браузъра и цъкна ентър, няколко секунди(около 5-6) нищо не се появява, loading-а се върти и после изведнъж цялата страница е заредена и повече няма "джуркане".
При други страници, опитах със случайни за сравнение, сайта се появява веднага след натискането, но може след това да продължи да зарежда разни скриптове и графики. Но това със сигурност е по-добрия начин за потребителя.
Та въпросът ми е това от какво се получава, има ли вариант и да е от хостинга, който ползвам, или просто темата ми е много тежка ? :confused:
 
Пуснах, ето ги резултатите. Ще съм ти много благодарен ако можеш да рационализираш в няколко изречения, какво е хубаво да направя.

http://prikachi.com/images/743/7142743c.png
http://prikachi.com/images/737/7142737J.png


Всъщност разгледах по-обстойно и приложих повечето от съветите, но няма oсезаема промяна.
 
Последно редактирано:
Няма почти никакво съдържание, само инсталирана тема с няколко скрипта.

73 заявки за генериране на основната страница и 1.16 MB които се стоварват към браузъра е нещо доста различно от "почти никакво съдържание и няколко скрипта". Но без линк не може да ти се помогне... уви...
 
Не съм дал линк защото съм включил maintenance mode и няма смисъл. Може да видите демото тук:
http://themes.industrialthemes.com/?theme=steam

То е доста претрупано и предполагам е нормално да се бави, но при мен няма почти нищо и скоростта е сходна. :(
 
Темата изглежда доста тежка. За Wordpress препоръчвам плъгина W3 Total Cache. Може да експериментираш с различните настройки. Обърни внимание на minify - там можеш да оптимизираш зареждането на JavaScript файловете.
Друг добър плъгин е WP Smush.it, който компресира снимките.
 
Това което предлага @scoobydoo ще ти даде отговора. Без да съм видял резултатите от таймлайна хващам бас, че имаш поне 4 секунди на първия request, т.е. response time-a на сървъра ти. (иначе в gtmetrix горе в дясно имаш възможност за генериране на pdf доклад, който ще включи всички резултати от страницата).
 
След прилагане на съветите от по-горе. Докарахме положението до:



@scoobydoo няма нищо особено в timeline-a, най-много се бавят изображенията. Явно трябваше да се поинтересувам повече преди да избера тема, тази просто е такава, не виждам как може да се намали времето още, без да се ореже функционалността й.

Аз си знаех, че е бавничка, но просто пуснах темата защото ми направи впечатление начина по-който се зарежда. И си помислих, че може да има различни опции някъде в кода, за начина на зареждане :D :penguinche:. Защото сравних с други на пръв поглед тежки сайтове, които изкарват съдържанието веднага, после зареждат още, а в моя случай се чака доста и изведнъж се "цопва" на екрана цялата страница и няма повече въртене. Ххахха как обяснявам, ужас. Благодаря за бързите отговори !

@Bashev 904ms е първия :cool: Най-много(2сек. и нещо) имат няколко изображения, които са на постовете featured.
 
Последно редактирано:
Сега изваждаш инструментите и започваш едни HTML редакции тук и там с цел опростяване на темата. В момента правя същото нещо със моя сайт. Разкарвам разни jQuery-та и други безмислици. Засега ускорението е "само" между 3 и 4 пъти, но може да изтискам още малко.

Стратегията е следната... имаш HTML който трябва да се рендира. За да се визуализира трябва да се заредят всички CSSи което е проблем Н:1. Проблем Н:2 е, че при зареждането на JS-и започва едно пренареждане на DOM-a което блокира рендирането и то започва отначало. За да бъде цирка пълен по едно време се наместват в играта и снимките - ако имаш div и кажеш тук размерите са 200х200 и покажи една снимка е супер. Обаче респонсив ш!тните правят всичко това една пародия защото казваш "тук имам един div който ще бъде един процент от екрана и процент от другите div-ове около него, обаче вътре ще заредим една снимка която никой не знае колко е голяма" и това блокира и рендирането докато не се зареди снимката (ЦЯЛАТА!).

Ето защо е много по-добре да или да хванеш керпедена, злодейката и малко тиксо и да се направиш на майстор Тричко или да зарежеш всичко и да намериш тема оптимизирана за скорост. Не, не ти се подигравам - на същия хал съм и аз.
 
Прикачката не ми се отваря на мен.
Иначе Mobilio е прав. Трябва след като я вземеш тая тема едно яко да я орежеш и оптимизираш. Яко блъскат jquery-та, генерират изображения с php на всяко презареждане, зареждат сумати външни ресурси и масово изображения, които правят голям блокаж (блокинг). Трябва да преправяш ако можеш. Аз примерно съм си направил 4 поддомейна и съм разпределил изображенията там и така блокажа почти изчезна. Доста работа е промяната по една тема де. Все пак ми се иска да видя Timeline-а.
 

Горе