Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Litespeed или Apache

Collapse
X
 • Филтър
 • Период
 • Показване на
Clear All
нови коментари

 • Litespeed или Apache

  Здравейте,
  Закупих си нов хостинг и от хост.бг и при регистрацията имаше избор на сървър "Litespeed" или "Apache". След разговор със съпорта ме убедиха, че "Litespeed' е по бърз и добър сървър.
  Тествах сайта с gtmetrix и ми изписа 5 сек. време за зареждане, можеби и темата на сайта е тежичка, но и като съм в админ панела на сайта има едно замисляне след като зареди страницата (Сайта е на Wordpress)
  Ще съм много благодарен да получа отговор.

 • #2
  Да получиш отговор на какво? Аз въпрос не видях, а само че си си купил хостинг някъде. Какъв по-точно е въпроса, защо сайта ти зарежда по 5 секунди дори и на Litespeed ли? Причини много:

  1. една купчина с инсталирани плъгини, с неясен произход
  2. шарена тема тип "циганска сватба" , т.е. има 2-ма за женене и още 2002-ма боклуци за сиир
  3. Огромна база данни - обикновено с по 100-200 хиляди записа в таблица с коментари , или статистика за посещенията на сайта от времето, когато e-mail-а беше само с ощенски гълъб.
  4. Огромна таблица wp_options в следтвие на експерименти от страна на неадекватен собственик / администратор на сайта
  5. Недостатъчен брой php процеси, които да обработят всички заявки, защото няколо хиляди бота са решили да ти налучкат паролата за wp-login.php или да правят ping back през xmlrpc.php
  6. Хакнат сайт, който зарежда съдържание (обикновено невидимо за простия потербител) във фонов режим, от сървър, който в момента е клекнал и не връща грешка, а държи конекцията отворена
  7. Хипегугълизация - това се случва предимно на самоуки SEO "специалисти" - инсталират се поне 3 SEO плъгина, които почват да въртят едни редиректи напред назад и никой не знае до къде води случайна вътрешна страница.
  8. и много други.

  Коментар


  • #3
   Въпроса е дали не се е минал като е избрал това което са го посъветвали от хостинга

   Коментар


   • #4
    Не се е минал. При равни други условия Litespeed е по-бърз и ефективен от Apache.

    Коментар

    Изчакайте...
    X