SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

SEO friendly Ajax URLs чрез HTML5 метода pushState()

cloxy

Super Moderator
Екип
Create Crawlable, Link-Friendly AJAX Websites Using pushState() | SEOmoz

Попаднах на тази интересна статия, която ме подсети да повдигна темата.

Само с няколко думи - в статията е описан най-новия начин да се направят Ajax URL адреси, които да са неразличими от стандартните благодарение на метода pushState() от HTML5. Има даден много добър пример, който работи на модерните браузъри. За старите браузъри винаги може да се направи да си работи по подразбиране, тоест да се презареждат целите страници.

Това е новият начин. За привържениците на стария чрез #, им препоръчвам да прочетат за параметъра "_escaped_fragment_", който се търси, когато след диеза се сложи и удивителна (#!). Идеята е подобни адреси да могат да се обхождат и индексират успешно от търсачките (SEO). Работи и то от години. Много бъркат, че просто добавянето на удивителна е достатъчно, но не е.

Силно препоръчвам новия начин чрез HTML5! При него, ако се прави правилно, търсачките виждат стандартните страници и нямат проблеми. Старият ще работи само за търсачки, които разпознават #! и търсят параметъра "_escaped_fragment_". Новият начин е много по-лесен за внедряване във вече съществуващи сайтове с цел ускоряването им, както и разтоварването на хостинга им. Също така ще работи с всички ботове.
 
Последно редактирано:

Горе